Šľahačková torta

Torta Stracciatella

Autor receptu: valina

Jemná ľahká torta na každú príležitosť.

12
porcií
60 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej a múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame rum a sneh vyšľahaný z bielkov. Tortu pečieme vo forme s priemerom 26 cm v elektrickej rúre vyhriatej na 200 °C 35 minút.
  2. Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Zo šľahačky trocha odoberieme na záverečné ozdobenie torty a do ostatnej vmiešame posekanú čokoládu.
  3. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme, spodný plát potrieme Nutellou. Polovicu šľahačky s čokoládou nanesieme na Nutellu, zakryjeme vrchným plátom korpusu a zvyškom plnky potrieme vrch torty. Tortu ozdobíme odloženou šľahačkou a drobnými cukríkmi.