Torta so snehovým čokoládovým krémom

Autor receptu: honestka

Nasa rodina ma najradsej plnky, ktore nie su cisto maslove. Dnes chcem uverejnit plnku, ktora patri medzi nase najoblubenejsie, je pomerne lahko ju urobit a tu ju ludia poznaju pod nazvom Italian Butter Cream, alebo casto sa najde aj pod nazvom Mousseline Butter Cream. = Recept na piskotove cesto robim rovnako na torty a zakusky, ktory som uverejnila tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvarime si syrup. Cukor a vodu varime pokial teplomer nedosiahne 120st.C (245 F). Ak nemame teplomer, syrup uvarime na nit, alebo do tkzv. slabej gulky -varime asi tak 3-4 minuty (ja pouzivam plynovy sporak a ked kvapnem syrup do ladovej vody tak sa mi urobi gulicka a vtedy je syrup urobeny). Ak by sme ho varili dlhsie, urobia sa hrcky a takyto syrup sa pouzit do kremu nemoze a musi sa zacat znova s varenim. Ak nemate teplomer, je lepsie cukor podvarit ako opacne. Slahac a miska na sneh musia byt UPLNE ciste, lebo inac sa nam tento krem moze zrazit. JA si toto ulahcim tak, ze misku a slahaciu metlu umyjem v octovej vode, alebo vytriem vodkou.
  2. Zacneme slahat bielka a ked sa zapenia, postupne pridavame 5 dkg cukru a vyslahame do tuha. Dalej za staleho slahania teraz uz pri VYSOKYCH otackach prilievame syrup a dalej slahame pokial krem nie je uplne tuhy. Nemusime cakat pokial sa krem ochladi, ale je potrebne ako postupne pridavame na kocky nakrajane zmaknute maslo dalej slahat krem pri vysokych otackach pokial malso neminieme. Mne to trva takych 5 minut, ak stroj nie je velmi vykonny, slahajte troska dlhsie. Krem bude velmi leskly a jemny.
  3. V tejto podobe je tento krem hotovy a vyborny aj bez dalsieho pridavania inych primesi. Ja som do mojho kremu do 1/3 - pridala bielu rozpustenu cokoladu a do dalsich 2/3- tmavu hroku cokoladu. Vrch torty je natrety kremom, ktory je zmiesany z tyhto dvoch cokolad.
  4. Torta na obrazku bola pecena pre vela ludi a tak mnozstvo pouzitych surovim bolo velke, lebo jednotlive platne piskotov sa piekli na velkych plechoch.
  5. Rozpis na plnku sem som vsak pridala tu, ktoru pouzivam pre naplnenie a ozobenie 1 typickej okruhlej torty ako je na druhom obrazku. Ruza je urobena z cokolady a ine ozdoby su z cisteho karamelu a grilaze.
  6. Piskotove cesto: http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html