Foto: pn
lahučky tvarohovy krem.....može sa použit aj na torty ale aj na ovocne pohare s kremom a piškotami. Ja som tento krat robila tortu našmu turistovy Zobraziť celý popislahučky tvarohovy krem.....može sa použit aj na torty ale aj na ovocne pohare s kremom a piškotami. Ja som tento krat robila tortu našmu turistovy zo Slovenska :)
na 160 °C
Suroviny
Biskvit: | |
5 ks |
|
20 dkg |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
20 dkg |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
3 dcl |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
1/2 kg |
|
1/2 l |
|
|
|
|
|
1/2 kg |
|
Dekorácia: | |
3 dcl |
|
|
Postup
-
1
zo surovin na biskvit si spravime biskvit(ako vždy robievame) a dame do tortovej formy. Každa robieva biskvit inač,tak ho robte ako ste naučena,dame piect na 160st
-
2
ked bude biskvit upečeny začneme robit plnku.... do maleho kastrolika si dame 2,5dcl mlieka+cukor+platkovu želatinu a nechame aby zmakla.Medzi tym si v miske vyšlahame zvyšne mlieko s celymi vajičkami na penu
-
3
ked je želatina makka,dame na ohen,ked nam zacne vriet pridame vyšlahane vajička s milekom a miešame asi 1minutu
-
4
nechame vychladnut(ale nesmie to byt studene)medzi tym si vyšlahame šlahačku,ked je vyšlahana pridame do nej tvaroh a zmes so želatinou
-
5
pridame rum a citronovu koru,a dobre vymiešame. biskvit si prekrojime na polovičku,dame do tortovej formy jeden biskvit,dame trošku kremu a poukladame jahody(alebo druhe ovocie,kto nelubi može aj bez ovocia)
-
6
dame druhu polovicu kremu(trosku si nechame na potretie na druhu polovicu biskvita)rozotrieme a pritlačime z druhym biskvitom,ktory natrieme s troškou kremu,biskvit možeme pokropit s cukrovym sirupom rumom....
-
7
dame do chladničky a druhy den potrieme a ozdobime šlahačkou a jahodami. tento krem možete striedavo davat do poharov s ovocim a piškotami
-
8
tu sa už polovička zjedla :)
Diskusia k receptu