Torta s mousse au chocolat

Autor receptu: zuzikrish

Tak na minulú oslavu narodenín mojich starkých som si vymyslela takúto tortu. Recept na mousse mám tuto z Varechy a ten druhý krém vznikol tak, že moja sestra z košíka v obchode vyložila tvaroh, takže sme museli urobiť tvarohovú plnku bez tvarohu :D

8-12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Korpus si môžeme aj upiecť, ale je s tým dosť práce, tak sme ho kúpili. Chuť je približne taká istá, takže je to v podstate jedno ;). Začneme s mousse, pretože tú ešte pred použitím musíme dať do chladničky.
  2. Bielka vyšľaháme s cukrom, vznikne nám pevná pena. Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme za stáleho miešania roztopiť na vodnej pare. Potom pridáme žĺtka a mlieko. Stále miešame. Necháme zmes zohriať, ale nesmie vrieť. Potom do nej zľahka vmiešame vyšľahané bielky s cukrom. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie. Dáme stuhnúť do chladničky, ak nemáme čas, môžeme aj do mrazničky.
  3. Vanilkový krém: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, tak, aby to nebolo ani studené, ani horúce. Pridáme maslo a v mixéri vyšľaháme. Potom pridáme aj vanilkový jogurt a vyšľaháme.
  4. Korpus narežeme na 3 rovnaké časti. Medzi prvý a druhý plát natrieme mousse au chocolat. Na druhý plát poukladáme kolieska banánov (nemusia byť) a potrieme vanilkovým krémom. Priložíme tretí plát korpusu a na vrch natrieme mousse au chocolat. Potom natrieme mousse ešte po obvode celej torty a dáme na noc do chladničky.
  5. Na ďalší deň tortu dozdobíme a podávame. My sme tento raz ju vyzdobili strúhanou čokoládou a takýmito cukrovými myškami pre spolužiačku mojej sestry. Naozaj chutila všetkým oslávencom :)