Tvarohová torta
Tvarohová torta

Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 27. januára 2020. Komerčný recept.

Suroviny

Korpus:
2 ks
3 PL
1 KL
2 bal.
Jahodová pena:
200 ml
1 bal.
100 g
250 g
8 g
70 g
Jogurtová pena:
200 ml
1 bal.
250 g
100 g
70 g
10 g
Zrkadlová poleva:
200 g
120 ml
150 g
200 ml
50 g
50 ml
Okrem toho:
 (dostupné na našom e-shope www.lianasro.sk)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, žĺtky a vyšľaháme do peny cca 5 minút. Zľahka primiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva a pečieme pri 175 °C 20 minút.

  2. 2

    Jahodová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Šľahačkové potešenie, tvaroh, stabilizátor šľahačky JAHODA a práškový cukor vsypeme do 100 ml mlieka a vyšľaháme do tuha. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu a prešľaháme.

  3. 3

    Jogurtová pena: Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, pridáme jogurt, stabilizátor šľahačky JOGURT a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha cca 2 minúty. Pridáme v mlieku napučanú a rozpustenú želatínu. Dobre prešľaháme.

  4. 4

    Upečený vychladnutý korpus prekrojíme na 2 pláty. Spodný plát vložíme do o niečo väčšej tortovej formy. Plát potrieme jahodami v želé, vylejeme jahodovú penu a povrch uhladíme. Priložíme druhý plát a polejeme ho 1 PL rozpusteného LianaVITu malina v asi 80 ml vody. Vylejeme jogurtovú penu. Miestami môžeme lyžičkou nahádzať jahody v želé a povrch uhladíme. Pripravenú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť minimálne na 4 hodiny.

  5. 5

    Zrkadlová poleva: Stabilizátor šľahačky JOGURT rozmiešame s 200 ml vody a stabilizátor šľahačky VIŠŇA s 50 ml vody. Bielu čokoládu rozpustíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Jogurtový stabilizátor vmiešame do 3/4 a do 1/4 zamiešame višňový stabilizátor. Polevy precedíme cez sitko.

  6. 6

    Tortu vyberieme z formy. Položíme na užšiu nádobu uloženú v plechu a tortu polejeme striedavo jogurtovou a višňovou polevou. Vrch môžeme ľubovoľne ozdobiť napr. kvetmi, čerstvým ovocím...

Diskusia k receptu

haji
@mata3636 (27.1.2020 13:27)
Jestli se nepletu, tak stabilizátor šlehačky Liana obecně obsahuje želatinu, nenašla jsem jahodu, odkaz je na vanilkový stabilizátor:  www.lianasro.sk/vyrobok-stabilizator-slahacky-liana-100...

Šlahačkové potěšenie Liana též obsahuje nějaká zahušťovadla /spenovače?!/:
 www.lianasro.sk/vyrobok-slahackove-potesenie-liana-30-g...

Trochu kočkopes ala Liana.
Ucelenější recept na zrcadlovou polevu:  www.kucharkaprodceru.cz/zrcadlova-poleva-mirror-glaze/...
mata3636
@haji (27.1.2020 14:29)

Ak aj obsahuje, tak málo. Na obrázku je poleva matná a pritom by mala byť krásne lesklá. Toto je proste čokoláda rozpustená s niečim fajnovo chemickým.
2x haji a zolik
dogagador
Precitala som detailne cely recept. Ak sa takto vyrabaju zakusky a torty a draho predavaju, tak dakujem pekne. Sama chemia, nic jedle, atrapa.
zinnajdha
Iste tam je aj chémia, ale myslím, že Liana je kvalitná slovenská firma. Keď potrebujem, kúpim jej produkty.