Jahodový zákusok s bielou čokoládou

yanahYanah, 47 ročná žena, 1. júna 2011 7:25
Ďalšie jej recepty »

Jahodový zákusok s bielou čokoládouFoto: yanah

Čerstvé jahody a biela čokoláda ...

60 - 90 min
príprava
20 - 25 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
6 lyžíc
1 lyžica
30 g
170 g
Čokoládový krém:
300 g
400 g
200 ml
20 g
150 ml
 (podľa chuti)
Ďalšie suroviny:
 čerstvé
 na potretie korpusu
 na vymazanie plechu
 na vysypanie plechu

Postup prípravy

  1. 1

    Vyšlahám si bielka. V druhej miske vyšlahám žĺtka s cukrom, do ktorých po lyžiciach pridávam vodu a olej, potom do nich zamiešam múku a kakao a nakoniec pridám vyšlahané bielka a ručne jemným obracaním opatrne zmiešam. Upečiem na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu (40x29cm vysoký 4cm). Ja som piekla na 180° asi 25 minút. Každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou. Nechám vychladnúť. Natriem tenkú vrstvu redšieho džemu.

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 1
  2. 2

    Naukladám na polovičky poprekrajované jahody.

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 2
  3. 3

    Zalejem čokoládovým krémom. Dám do chladničky dobre vychladiť, najlepšie cez noc. Krájam až po stuhnutí !

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládový krém: Dám napučať želatinu do 150ml vody aspoň na 30 min. Vyšlahám smotanu a odložím ju do chladničky. V hlbokej miske alebo hrnci si rozpustím nad parou čokoládu (nevariť - len rozpustiť!). Potom si zahrejem nabobtnanú želatínu (nevariť!), tak aby bola tekutá a zašlahám ju šlahačom do teplej čokolády, potom zašlahám kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku z chladničky a všetko spolu dobre prešlahám. Ochutnám a keď treba tak ešte dosladím. Ja som vôbec nesladila, pretože biela čokoláda bola na môj vkus sladká až veľmi.

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 4
  5. 5

    Jahody odporúčam skôr menšie, ak dáte veľmi veľké, budú "vykúkať" z čoko-peny, čo samozrejme nevadí, len zákusok už nebude vyzerať tak pekne. Ja som na túto veľkosť plechu dala približne 1 kg jahôd. Piškotový korpus si môžete urobiť aj iný podľa svojho overeného receptu, len nesmie byť veľmi vysoký aby sa vám tam vošli jahody aj s krémom.

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 5
  6. 6

    Používam túto jemne mletú číru želatínu - mám s ňou najlepšie skúsenosti. Ešte nikdy sa mi nestalo, aby mi krém nestuhol.

    Jahodový zákusok s bielou čokoládou - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist