Tvarohová torta
	        Torta s černicovým želé a tvarohovou plnkou (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Na prípravu si pripravme trocha trpezlivosti, ale výsledok je výborný, úžasné pohostenie na stole.
| 		  
				  	  
				  	12-14 porcií  | 
				  	  
				  	50-55 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Pripravené suroviny na korpus.
 - Vajíčka, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame mixérom do hustej peny. Striedavo pridávame olej a vlažné mlieko.
 - Múku a vanilkový puding v prášku preosejeme a po častiach varechou vmiešame do vaječného základu. Vymiešame do hladka. 
 - Spodnú časť tortovej formy (priemer 27 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslovým papierom a vysypeme múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto.
 - Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 minút (skúška upečenia špajľou). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme, následne opatrne odstránime odnímateľný bok formy.
 - Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na dve polovice, odstránime papier na pečenie. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme černicovým lekvárom a vrátime do formy, ktorej boky spevníme. Uvaríme želé - do sirupu zmiešaného s vodou  vsypeme pudingový prášok, rozhabarkujeme a dáme variť. Za stáleho miešania uvaríme priehľadné želé. Za horúca ho vylejeme na potretý korpus, dáme do chladničky stuhnúť.
 - Suroviny na plnku. Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do hladka, pridáme jemný vanilkový tvaroh, zašľaháme do hustej plnky. Polovicu plnky natrieme na želé, položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme. Na vrch nanesieme zbytok plnky, uhladíme a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
 - Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie...
 - Pred podávaním nakrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.