Tvarohová torta

Torta s černicovým želé a tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Na prípravu si pripravme trocha trpezlivosti, ale výsledok je výborný, úžasné pohostenie na stole.

12-14
porcií
50-55 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny na korpus.
  2. Vajíčka, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame mixérom do hustej peny. Striedavo pridávame olej a vlažné mlieko.
  3. Múku a vanilkový puding v prášku preosejeme a po častiach varechou vmiešame do vaječného základu. Vymiešame do hladka.
  4. Spodnú časť tortovej formy (priemer 27 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslovým papierom a vysypeme múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 minút (skúška upečenia špajľou). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme, následne opatrne odstránime odnímateľný bok formy.
  6. Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na dve polovice, odstránime papier na pečenie. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme černicovým lekvárom a vrátime do formy, ktorej boky spevníme. Uvaríme želé - do sirupu zmiešaného s vodou vsypeme pudingový prášok, rozhabarkujeme a dáme variť. Za stáleho miešania uvaríme priehľadné želé. Za horúca ho vylejeme na potretý korpus, dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Suroviny na plnku. Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do hladka, pridáme jemný vanilkový tvaroh, zašľaháme do hustej plnky. Polovicu plnky natrieme na želé, položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme. Na vrch nanesieme zbytok plnky, uhladíme a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie...
  9. Pred podávaním nakrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.