Torta pre moju vnučku (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Medzi receptami ktore mi pravidelne prichadzaju na moj email som dostala recept na Red velvet cake. Z tohoto receptu som si zobrala inspiraciu a upiekla som tuto tortu pre moju najmladsiu vnucku. Oslavovala druhe narodeniny presne ako Varecha.

10-12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som vymiesala maslo s cukrom. Potom som postupne do masla zaslahala vajicka.
  2. V povodnom recepte sa malo kakao rozmiesat s cervenou farbou. Ja som nechcela pouzivat umele farby, tak som kakao rozmiesala len s vodou. Takto pripravene kakao som potom zamiesala do masla. Potom som postupne pridala muku a jogurt. Nakoniec som do cesta vmiesala sodu bikarbonu premiesanu s octom. Cesto sa mozno bude zdat niekomu zrazene, ale to sa len zda, to robi ten jogurt.
  3. Cesto som piekla na tri razy vo formach velkosti 20 cm priemeru, vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
  4. Na plnku som pouzila bielu cokoladu,
  5. ktoru som rozpustila nad parou.
  6. Najprv som si vymiesala tvaroh a potom som do neho zamiesala schladenu cokoladu. Nakoniec som do tvarohu zamiesala zmaknute maslo.
  7. Platky torty som natrela kremom a pospajala. Kremom som potrela boky aj vrch torty. Vrch torty som ozdobila nakrajanymi marshmallow cukrikami a boky torty lentilkami.
  8. Pravy Red velvet cake by mal byt cervenej farby. Kedze som cesto neprifarbila cervenou farbou, torta vyzerala takto.
  9. No a toto je moja mala oslavenkyna. Bolo teplo, plnka sa rozpustala a lentilky opadavali zo strany torty, pokym sme sa prichystali fotit nasho oslavenca.