Foto: palokuchki
Dnes je sviatok Jozefa. Upiekla som tortu pre mojich Jozefov a vam vsetkym ostatnym zelam vela zdravia a spokojnosti.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
180 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
8 ks |
|
maracuja krem: | |
50 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
maslovy krem: | |
500 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
250 g |
|
120 g |
|
na ozdobu: | |
3-4 ks |
|
Postup
-
1
Bielky vyslahame do tuha. Za staleho slahania postupne pridame najpr cukor a potom zltka.
-
2
Muku si rozmiesame s pomletymi lieskovymi orieskami. Pridame ju k rozslahanym vajciam a pomaly vareskou zamiesame dokopy.
-
3
Cesto upecieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme. Pecieme na teplote 180C 50 minut. Upecenu a vychladnutu tortu prerezeme napoly.
-
4
Do misky si pripravime maslo, vajicka, cukor a marakuju.
-
5
Slahame nad parou do zhustnutia 7-10minut.
-
6
Ja som teraz pouzila konzervu maracuje, 170g. Mozu sa pouzit 3-4 cerstve maracuje.
-
7
V 100ml mlieka si rozmiesame hladku muku. Prilejeme ju do zvysneho tepleho mlieka a uvarime puding. Maslo vymiesame s praskovym cukrom a postupne primiesame vychladnuty puding.
-
8
Na spodnu cast cesta natrieme polovicku plnky a na nu natrieme polovicku maracujoveho kremu. Prikryjeme vrchnym platom cesta.
-
9
Boky torty natrieme kremom a pogulame ich po posekanych arasidach.
-
10
Vrch torty po bokoch ozdobime maslovym kremom a do stredu natrieme zbytok maracujoveho kremu.
aj ja by som si dala :-)))
tortu,alebo rez podla tvojho receptu;-)
Čo sa týka obaťovania bokov torty, niekde už návod bol. Myslím, že sa najprv natrú len boka a obalia tak, že tortu pridŕžam dlaňou jednej ruky - vrch, a druhou zas spodok a tak ju opatrne otáčam. Až potom potriem vrch a ozdobím.
Zaujal ma ten ovocný krém. Ja som dala namiesto marakuje 4ks kivi, ale je to riedke. Pridala som želatínu, tak uvifím či stuhne