Foto: sonulienka
Čo poviete na takúto tortu? Piekla som na oslavu.
príprava
na 220 °C
Suroviny
Korpus: | |
16 ks |
|
8 PL |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
5 ČL |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
7 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
625 g |
|
500 g |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus. Ja pekávam na priemer formy, tento bol 28 cm a menší 13 cm. Pečiem tak, že som upiekla 3 x 28 cm a 2 x 13 cm. Postup tu už mám tak sa nebudem opakovať (napr. tu https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-vnucku/51748-recept.html). Plnku robíme nasledovne: V menšom hrnci si roztopíme cukor na hnedkastý karamel. Prilejeme 2/3 mlieka a necháme karamel roztopiť. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame dobre puding, vlejeme ho do hrnca a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame v miske pridávame vychladnutý puding a dobre šľaháme mixérom. Primiešame uvarené alebo hotové Salko. Ja som varila lebo je hustejšie ako kúpené karamelové. Plnku necháme v chladničke stuhnúť a až potom plníme tortu.
- 2
Necháme do druhého dňa v chladničke alebo aspoň pokiaľ dobre plnka nestuhne a okolo torty dáme rozmiešané mascarpone so šľahačkou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Dobre uhladíme a znovu dáme do chladničky, aby nám aj mascarpone stuhlo a na koniec dáme dookola ovocie.
- 3
Pohľad z hora.
- 4
No a posledný. Páčila sa a aj chutila čo ma potešilo.
- 5
A tu je oslávenec ale žiaľ len takto....
- 2
To ovocie si namocila do nejakej " zelatiny?" ci inak? Ako vydrzi svieze, kym sa torta doruci a poje?
Ukladam do KK.
@marienka44 pravdaže môžeš použiť múku normálnu ja som preto bezlepkovú lebo dcéra má bezlepkovú diétu a aby mohla aj ona koštovať.
@venusa srdečná vďaka.
@maximamaximova áno máš pravdu nie je jedlá. Ja som ju tam nechcela ale prehovorili ma, že keď je na okrúhle aby som ju tam dala. A ďakujem Ti.
Ale ešte raz Ti srdečná vďaka potešilo ma to.
veľmi chválim 5*