Torta na päťdesiatku

Autor receptu: sonulienka

Čo poviete na takúto tortu? Piekla som na oslavu.

60 minút
príprava
25x5 minút
na 220 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus. Ja pekávam na priemer formy, tento bol 28 cm a menší 13 cm. Pečiem tak, že som upiekla 3 x 28 cm a 2 x 13 cm. Postup tu už mám tak sa nebudem opakovať (napr. tu https://varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-vnucku/51748-recept.html). Plnku robíme nasledovne: V menšom hrnci si roztopíme cukor na hnedkastý karamel. Prilejeme 2/3 mlieka a necháme karamel roztopiť. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame dobre puding, vlejeme ho do hrnca a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame v miske pridávame vychladnutý puding a dobre šľaháme mixérom. Primiešame uvarené alebo hotové Salko. Ja som varila lebo je hustejšie ako kúpené karamelové. Plnku necháme v chladničke stuhnúť a až potom plníme tortu.
  2. Necháme do druhého dňa v chladničke alebo aspoň pokiaľ dobre plnka nestuhne a okolo torty dáme rozmiešané mascarpone so šľahačkou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Dobre uhladíme a znovu dáme do chladničky, aby nám aj mascarpone stuhlo a na koniec dáme dookola ovocie.
  3. Pohľad z hora.
  4. No a posledný. Páčila sa a aj chutila čo ma potešilo.
  5. A tu je oslávenec ale žiaľ len takto....