Foto: mimit
Otec nasho krstneho syna ma velmi rad motorky, dokonca jednu vlastni. Tak som si na internete nasla presne ten isty model, ako ma on, Zobraziť celý popisOtec nasho krstneho syna ma velmi rad motorky, dokonca jednu vlastni. Tak som si na internete nasla presne ten isty model, ako ma on, a tato fotka mi sluzila ako predloha. Sice som sa narobila dost hodin, ale prekvapenie sa nam podarilo a stalo to za to.
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
12 ks |
|
Plnka 1: | |
300 ml |
|
25 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
400 g |
|
2 ks |
|
Plnka 2: | |
125 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Postup na cesto je velmi jednoduchy. Zltka oddelime od bielok, z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vyslahame s cukrom do peny, pridame muku s praskom do peciva a nakoniec pridame sneh z bielok. Tuto tortu som piekla vo velkom hlbokom pekaci, jeho rozmery su trochu vacsie ako vykres A4, preto tak vela surovin a dlhsi cas pecenia. Pecieme asi 45 minut na 200 stupnoch. Treba sledovat, aby sa stred cesta "netriasol" pri vyberani formy, vtedy je hotovo.
- 2
Rozhodla som sa urobit dve plnky, pretoze prva plnka, znama aj ako parizsky krem, je velmi chutna, ale nehodi sa pod marcipan, takze som nou iba potrela jednodlive platy, vrch a boky som potierala druhou plnkou, ktora je s maslom. Pripravime si teda plnku cislo jeden. Vacsiu cast mlieka dame varit s vanilkovym cukrom, v zvysku mlieka dobre rozmiesame puding a potom pridame aj zltky. Vylejeme do horuceho mlieka a uvarime puding. Ked uz je husty, pridame cokoladu a varime, kym sa vsetka cokolada nerozpusti a nevznikne jednoliata kremova hmota. Dame vychladnut a kym chladne, vyslahame si slahacku, ktoru pridame do kremu az ked bude studeny. A potom hned vychladit do chladnicky.
- 3
Pripravime si plnku cislo dva. Nie je jej treba vela, pretoze sa nou torta iba potiera a velmi hruba vrstva nie je ziaduca. Najskor si uvarime puding a nechame ho vychladnut. Kym chladne, vyslahame si maslo s praskovym cukrom a ked vychladne puding, spojime ho s maslovou hmotou. Opät dame vychladnut do chladnicky.
- 4
Vychladnuty korpus rozrezeme na tri casti. Spodne dve polejeme jahodovym sirupom a potrieme ceresnovym dzemom, potrieme plnkou cislo jeden a nechame vychladit v chladnicke. Kedze som sa bala, co urobi tiaz torty s plnkou, urobila som si najskor jeden plat, potrela plnkou, dala zachladit a az potom som polozila druhy plat s plnkou a nakoniec treti plat.
- 5
Po asi hodine som potrela celu tortu plnkou cislo dva a pokryla potahovkou. Ja pouzivam K2. A tu skoncila zabava a zacala makacka. Alebo naopak :)
- 6
Samozrejme ten biely spodok som na koniec este upravila. A este par fotiek ako motorka vznikala, ak by to chcel niekto vyskusat. Od tohto razu mam ponaucenie, potahovu hmotu valkat len z jednej strany, aby som nemala biele flaky na torte...
- 7
Po par hodinach
- 8
Juchuu, uz robim aj detaily
- 9
A nakoniec...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre mňa-i pod trestom smrti-boli by to muky-nuž..ked ľavé mám obe ruky...:-(
Je naozaj perfektna.
Este k tym potahovym hmotam - ja osobne aj ked s tym pracujem tuto hmotu nejem. Zjem torticku a potahovku necham.
KED JE TORTA POTIAHNUTA NEZNAMENA , ZE JE NEJEDLA.
@mimit si sikulka :)
@mimit : K receptu samotnému bez ohľadu na poťah: Torta mi príde dosť sladká, mliečnu čokoládu by som určite nahradil horkou, nepoužil by som šľahačku ani marcipán.
Niečo uvariť a pochváliť sa by to chcelo
A nie len ustavičné básne
V srdci jed a navonok krásne.