Torta motorka

mimit - fotkamimit, 19. novembra 2013
Torta motorka
Foto: mimit

Otec nasho krstneho syna ma velmi rad motorky, dokonca jednu vlastni. Tak som si na internete nasla presne ten isty model, ako ma on, a tato fotka mi sluzila ako predloha. Sice som sa narobila dost hodin, ale prekvapenie sa nam podarilo a stalo to za to.

45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
2 hrnčeky
2 ks
12 ks
Plnka 1:
300 ml
25 g
2 ks
300 g
400 g
2 ks
Plnka 2:
125 g
50 g
1 ks
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup na cesto je velmi jednoduchy. Zltka oddelime od bielok, z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vyslahame s cukrom do peny, pridame muku s praskom do peciva a nakoniec pridame sneh z bielok. Tuto tortu som piekla vo velkom hlbokom pekaci, jeho rozmery su trochu vacsie ako vykres A4, preto tak vela surovin a dlhsi cas pecenia. Pecieme asi 45 minut na 200 stupnoch. Treba sledovat, aby sa stred cesta "netriasol" pri vyberani formy, vtedy je hotovo.

  2. 2

    Rozhodla som sa urobit dve plnky, pretoze prva plnka, znama aj ako parizsky krem, je velmi chutna, ale nehodi sa pod marcipan, takze som nou iba potrela jednodlive platy, vrch a boky som potierala druhou plnkou, ktora je s maslom. Pripravime si teda plnku cislo jeden. Vacsiu cast mlieka dame varit s vanilkovym cukrom, v zvysku mlieka dobre rozmiesame puding a potom pridame aj zltky. Vylejeme do horuceho mlieka a uvarime puding. Ked uz je husty, pridame cokoladu a varime, kym sa vsetka cokolada nerozpusti a nevznikne jednoliata kremova hmota. Dame vychladnut a kym chladne, vyslahame si slahacku, ktoru pridame do kremu az ked bude studeny. A potom hned vychladit do chladnicky.

  3. 3

    Pripravime si plnku cislo dva. Nie je jej treba vela, pretoze sa nou torta iba potiera a velmi hruba vrstva nie je ziaduca. Najskor si uvarime puding a nechame ho vychladnut. Kym chladne, vyslahame si maslo s praskovym cukrom a ked vychladne puding, spojime ho s maslovou hmotou. Opät dame vychladnut do chladnicky.

  4. 4

    Vychladnuty korpus rozrezeme na tri casti. Spodne dve polejeme jahodovym sirupom a potrieme ceresnovym dzemom, potrieme plnkou cislo jeden a nechame vychladit v chladnicke. Kedze som sa bala, co urobi tiaz torty s plnkou, urobila som si najskor jeden plat, potrela plnkou, dala zachladit a az potom som polozila druhy plat s plnkou a nakoniec treti plat.

  5. 5

    Po asi hodine som potrela celu tortu plnkou cislo dva a pokryla potahovkou. Ja pouzivam K2. A tu skoncila zabava a zacala makacka. Alebo naopak :)

    Torta motorka - obrázok 5
  6. 6

    Samozrejme ten biely spodok som na koniec este upravila. A este par fotiek ako motorka vznikala, ak by to chcel niekto vyskusat. Od tohto razu mam ponaucenie, potahovu hmotu valkat len z jednej strany, aby som nemala biele flaky na torte...

    Torta motorka - obrázok 6
  7. 7

    Po par hodinach

    Torta motorka - obrázok 7
  8. 8

    Juchuu, uz robim aj detaily

    Torta motorka - obrázok 8
  9. 9

    A nakoniec...

    Torta motorka - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
toto je velka piplacka... potahovu hmotu nemusim, ale zda sa mi krasne, ako sa niektore usilovne pekarky dokazete s takou vyzdobou pohrat:)