Foto: tetadena
Tento recept je prevzatý z knižočky receptov Dr.Oetkera. Je výborný. Hľadala som recept na Pawlovu /neviem, či sa tak píše/, ale zároveň som nevedela, Zobraziť celý popisTento recept je prevzatý z knižočky receptov Dr.Oetkera. Je výborný. Hľadala som recept na Pawlovu /neviem, či sa tak píše/, ale zároveň som nevedela, čo urobiť so zvyšnými žĺtkami.Tento recept to vyriešil. Na celú vysokánsku tortu vám postačí 6 vajíčok. Ja som na druhý raz z nej urobila rez na veľký plech a aj tak bol dostatočne vysoký. Má jemnú,lahodnú, nanukovú chuť, vyskúšajte a nebojte sa. Jeho výroba trvá dva dni, ale stojí za to.
porcií
príprava
na 100-120 °C
Suroviny
Cesto: | |
štipka |
|
300 g |
|
6 ks |
|
Plnky: | |
6 ks |
|
70 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
250 g - zmäknuté |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 balenie |
|
125 ml |
|
Na potretie: | |
250 ml |
|
Postup
-
1
Prvý deň večer: Vyšľahajte bielky s cukrom a štipkou soli do tuha. V prípade, že chcete tortu, budete potrebovať dva plechy vyložené papierom na pečenie. Na ne si obkreslite ceruzkou veľkosť vašej formy na pečenie. Vreckom na zdobenie vyplňte oba korpusy bielkami. Ak idete robiť rez, vyložte plech papierom a rovnomerne rozotrite bielkovú masu. Nebojte sa, po upečení sa nebude lepiť na papier, ale veľmi pekne pôjde dolu z korpusu. Vložte do rúry -teplovzdušná na 100 stupňov a elektrická na 120 stupňov Celzia Pečieme = sušíme 2hodiny. !!! POZOR!!!- rúru nechajte pootvorenú, tak na 5cm /ako sa vám bude dať/ Po dvoch hodinách vypneme a necháme plechy v pootvorenej rúre vychladnúť do rána.
- 2
Druhý deň: Náplň: 1. Puding: Z prvých piatich ingrediencí uvaríme puding a vychladíme. Po vychladnutí zašľaháme maslo a 150g práškového cukru. Rozdelíme na dve časti. 2. Orechová zmes: Do jednej časti pudingu zamiešame orechy a natrieme na korpus. V originál recepte sú uvádzané vlašské orechy, ale mne viac chutili lieskovce 3. Šľahačková zmes: Vyšľaháme práškovú šľahačku a do nej zapracujeme druhú polovicu pudingovo- maslovej zmesi. Natrieme na orechovú zmes. 4. Šľahačka: Originál recept uvádza smotanu na šľahanie, ale ja som dala dve práškové. Vyšľahať a natrieť ako poslednú vrstvu.
- 3
Ak robíte rez, máte hotovo. Pri torte nastáva finále. Nalámte kúsky druhého korpusu na vrch vašej torty a tiež máte dozdobené. Ak by ste ich nenalámali, torta sa nebude dať krájať. Vložte tortu do chladničky asi na dve hodiny. DOBRÚ CHUŤ!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu