Foto: tkatka
Ako som už písala tu je jednoduchý postup na kvetináč :))) Svokra sa veľmi potešila tortičke :)))
na 195 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
110 g |
|
3 PL |
|
4 g |
|
10 g |
|
Krém: | |
350 ml |
|
40 g |
|
3 PL |
|
80 g |
|
200 g |
|
|
|
Poťahovacia hmota: | |
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy. Krém urobíme nasledovne: šťavu z kompotu dáme do hrnca s kryštálový cukrom a zlatý klasom, uvaríme na hustú kašu, nechám vychladnúť. Zatiaľ si práškový cukor vyšľaháme s maslom, potom pridáme hustú vychladnutú kašu a ešte vyšľaháme.
-
2
Na spodný korpus natrieme troch krému...
-
3
...a položíme nakrájané broskyne...
-
4
...ktoré zakrýjeme krémom...
-
5
...položíme ďalší korpus a opakujeme.
-
6
Celú tortu potrieme zbytkom krému a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a odrežeme na požadovanú šírku ja som to mala 8 cm. Potiahneme bok torty a z inej farby urobíme okraj kvetináča.
-
8
Na vrch torty dáme čokoládové guľvôčky.
-
9
Zo zelenej hmoty si vykrojíme listy, a položíme na tortu.
-
10
A už len zapichneme orchideu do stredu torty. :)))
@sonulienka ďakujem, som veľmi rada že môžem pomôcť :)))