Torta kvetináč s orchideou (fotorecept 2)
Autor receptu: tkatka
Ako som už písala tu je jednoduchý postup na kvetináč :))) Svokra sa veľmi potešila
tortičke :)))
Postup
- Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy. Krém urobíme nasledovne:
šťavu z kompotu dáme do hrnca s kryštálový cukrom a zlatý klasom, uvaríme na hustú kašu, nechám vychladnúť. Zatiaľ si práškový cukor vyšľaháme s maslom, potom pridáme hustú vychladnutú kašu a ešte vyšľaháme.
- Na spodný korpus natrieme troch krému...
- ...a položíme nakrájané broskyne...
- ...ktoré zakrýjeme krémom...
- ...položíme ďalší korpus a opakujeme.
- Celú tortu potrieme zbytkom krému a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a odrežeme na požadovanú šírku ja som to mala 8 cm. Potiahneme bok torty a z inej farby urobíme okraj kvetináča.
- Na vrch torty dáme čokoládové guľvôčky.
- Zo zelenej hmoty si vykrojíme listy, a položíme na tortu.
- A už len zapichneme orchideu do stredu torty. :)))