Torta kvetináč s orchideou (fotorecept 2)

Autor receptu: tkatka

Ako som už písala tu je jednoduchý postup na kvetináč :))) Svokra sa veľmi potešila tortičke :)))

35 minút
na 195 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy. Krém urobíme nasledovne: šťavu z kompotu dáme do hrnca s kryštálový cukrom a zlatý klasom, uvaríme na hustú kašu, nechám vychladnúť. Zatiaľ si práškový cukor vyšľaháme s maslom, potom pridáme hustú vychladnutú kašu a ešte vyšľaháme.
  2. Na spodný korpus natrieme troch krému...
  3. ...a položíme nakrájané broskyne...
  4. ...ktoré zakrýjeme krémom...
  5. ...položíme ďalší korpus a opakujeme.
  6. Celú tortu potrieme zbytkom krému a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a odrežeme na požadovanú šírku ja som to mala 8 cm. Potiahneme bok torty a z inej farby urobíme okraj kvetináča.
  8. Na vrch torty dáme čokoládové guľvôčky.
  9. Zo zelenej hmoty si vykrojíme listy, a položíme na tortu.
  10. A už len zapichneme orchideu do stredu torty. :)))