Jahodový zákusok

Torta krémeš s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Sladké potešenie.

Suroviny

Postup

  1. Z polovice lístkového cesta vyrežem kruh do okrúhlej tortovej formy aj s malou rezervou na boky formy 1-2 cm. Popichám ho vidličkou, natriem troškou mlieka a pocukrujem malým množstvom kryštálového cukru. Upečiem. Z druhej časti cesta vykrajujem formičkami srdcia, ale všetko nechávam na papieri, v ktorom bolo cesto zabalené. Vidličkou popichám priestor okrem srdiečok, potriem trochou mlieka, pocukrujem a upečiem. Každý pečie podľa svojej rúry. Upečené nechám vychladnúť. Upečené srdiečka povyberám na tanier.
  2. Medzitým som si uvarila krémový puding z mlieka, kryštálového i vanilkového cukru, smotanovo-vanilkového práškového pudingu a nakoniec som pridala do horúceho pudingu maslo. Prikrytý nechám vychladiť.
  3. Šľahačku mixérom vyšľahám, pridám k nej kyslú smotanu a kryštálový cukor premiešaný so želatínovým stužovačom. Vyšľahám na krém. Pridám na drobno nakrájané jahody a opatrne premiešam.
  4. Na upečený vychladnutý okrúhly korpus nanášam vychladnutý puding. Na puding rozotieram smotanový krém s jahodami. Po vrchu poukladám upečené srdcia z lístkového cesta, ktoré som posypala trochou práškového cukru. Ozdobím jahodami. Nechávam celú noc v chladničke.