Torta a al Sacher so šľahačkou

Autor receptu: slnecko7

Tato vyborna tortička,je z jedneho časopisu je ozaj dobra všetkym nam chutila

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny.Ručne vymiešame žltky, počas miešania pomaly prilievame olej.Do vymiešaných žltok pomaly a zľahka varechou primiešame striedavo snehovu penu a zmes múky a kakaa.
  2. Všetko spolu jemne pomaly premiešame a vylejem do okruhlej formy ( priemer 22) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180* asi 30 - 40 minut, alebo kým špajdľu do cesta nevytiahneme suchu.
  3. Priprava šlahačky :Uprečený vychladnutý korpus prekrojime na 3 časti. Prvu natrieme džemom, preložíme korpusom, natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a priložime posledný korpus. Tortu dáme stuhnuť do chladničky a potom polejem čokoládovou polevou.