Foto: milanblaho1
Rozmýšľali sme, akú tortu pripraviť nášmu teenagerovi k 18-tinám. Ružičky sa mi zdali nevhodné...a detské prevedenie by nám asi tiež neprešlo...tak sme po dlhom Zobraziť celý popisRozmýšľali sme, akú tortu pripraviť nášmu teenagerovi k 18-tinám. Ružičky sa mi zdali nevhodné...a detské prevedenie by nám asi tiež neprešlo...tak sme po dlhom vymýšľaní a špekulovaní vyčarovali takúto tortu.
Suroviny
Spodná časť: | |
12 ks |
|
350 g |
|
250 g |
|
štiipka |
|
11 lyžíc |
|
Vrchná časť: | |
10 ks |
|
300 g |
|
240 g |
|
10 lyžíc |
|
60 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
2 sáčky |
|
100 g |
|
400 g |
|
300 g |
|
600 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
Poleva: | |
250 g |
|
100 - 150 g (bravčová masť) |
|
1/2 dl |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Výroba prebehla podla receptov, ktoré sa nachádzajú na varecha.sk, korpus spodnej časti je z bielej piškóty a vrch kakaový....plnky v korpusoch sú v kombinácii čok. pudingu a čokolády na varenie + čerešňový kyselkavý lekvár Dr. Oetker. Dievčatá sú vymodelované z marcipánu...na čokoládovej poleve na povrchu torty som pomocou mletých mandlí vytvoril piesok a doplnil celkový dojem pláže, kde sa dievčatá opaľujú, malými papierovými parazolikmi. Na opačnej strane č. 18 som vyplnil prázdne miesto 3 sviečkami v podobe fliaš šampanského.
- 2
spodnú a vrchnú časť urobíme rovnako akurát, že do vrchného korpusu primiešame kakao. Žĺtka vymiešame s cukrom, do ktorého potom pridáme olej, soľ a preosiatu múku. Na záver zapracujeme vareškou z bielkov vyšľahanú penu. Piekol som oba korpusy pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Špajlou som kontroloval, či sú korpusy upečené.
- 3
plnku som urobil čokoládovú, podla postupu, ktorý som tu na vareche objavil...2 sáčky čok. pudingu som zmiešal s mliekom a uvaril som redší puding, do ktorého som za horúca pridal čokoládu na varenie a nechal som to vychladnúť. Zvlášť som vymiešal maslo s cukrom a pridal do pudingu.
- 4
každý korpus som prekrojil na 3 časti...medzi prvé dve časti išla kakaová plnka, medzi druhé dve časti spodného som použil čerešňový lekvár a do vrchného korpusu som použil lesnú zmes...oba druhy lekvárov sú svieže a kyselkavé, takže dodali torte osviežujúcu chuť. korpusy som poukladal na seba a zbytok plnky som použil na boky a povrch torty. Torta putovala na hodinu do chladničky, aby všetko pekne stuhlo. Čokoládovú polevu, ktorú som pripravoval vo vodnom kúpeli zmiešaním čokolády, brav. masti, rumu som naniesol na tortu a znova dal do chladničky na celú noc.
- 5
Marcipánové figúrky mi pripravila cukrárka, na dotvorenie ilúzie piesočnej pláže som použil mleté mandle. Podla vyjadrenia osadenstva, ktoré bolo prítomné na oslave, vraj torta chutila. A oslávencovi som vyrazil vraj dych. v každom prípade po oslave sme konštatovali že z torty ostala slabá štvrtina.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čo sa roboty týka:nechce sa mi..
čo sa chuti týka:chce sa mi..
nie si niekde "za humnami"..??by podelil by si sa aj s nami..??
:-))