Topinamburová polievka s medovým rilette
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Topinambury očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké plátky. Dáme do hrnca a podlejeme vodou, aby sa ponorili. Pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a varíme 25 minút, kým topinambury úplne nezmäknú. Tyčovým mixérom obsah hrnca rozmixujeme a dáme späť variť. Osolíme, okoreníme a pridáme vegetu. Necháme povariť minútu, pridáme maslo a odstavíme.
- Na riletu spravíme bešamelovú omáčku. Maslo necháme rozpustiť v menšom hrnci a pridáme múku, podlejeme studeným mliekom a varíme, kým nevznikne hustejšia kaša. Pridáme na menšie kúsky nasekané hydinové mäso, okoreníme, osolíme a pridáme med. Keď to celé vychladne, pomocou čajovej lyžičky vytvarujeme guľky a obalíme ich v trojobale, len namiesto strúhanky použijeme kukuričné lupienky. Obalené guľky vysmažíme v oleji.
- Pri podávaní dáme do stredu taniera kopček zemiakového pyré, na to posadíme riletu a podlejeme horúcou polievkou.
|