Tofu v aspiku
Autor receptu: proste0monika
Moja babička robí verziu s vajíčkom, diétnou salámou a majonézou na silvestrovské chlebíčky,
ale keďže som sa začala stravovať vegánsky, musela som si recept upraviť, ale je stále rovnako
dobrý a jednoduchý =)
Postup
- Sterilovanú zeleninu vhodíme do misy nakrájanú na približke rovnaké kocky spolu z tofu a jogurtom alebo tatarkou. Premiešame a podľa chuti pridáme horčicu, soľ a korenie. Chuť musí byť trochu výraznejšia, keď sa pridá agar dosť sa zjemní.
- Do hrnca si dáme variť 3/4 litra vody so štipkou soli a rozmiešaným agarom. Necháme zovrieť asi pol minútky a vlejeme k pripravenej zelenine a dobre premiešame. Teraz môžme zmes preliať do formy, alebo ju necháme v miske. Zmes musí vychladnúť aby stuhla, najlepšie cez noc v chlaničke a môžme podávať.