Tofu v aspiku

Autor receptu: proste0monika

Moja babička robí verziu s vajíčkom, diétnou salámou a majonézou na silvestrovské chlebíčky, ale keďže som sa začala stravovať vegánsky, musela som si recept upraviť, ale je stále rovnako dobrý a jednoduchý =)

20 minút
príprava

Postup

  1. Sterilovanú zeleninu vhodíme do misy nakrájanú na približke rovnaké kocky spolu z tofu a jogurtom alebo tatarkou. Premiešame a podľa chuti pridáme horčicu, soľ a korenie. Chuť musí byť trochu výraznejšia, keď sa pridá agar dosť sa zjemní.
  2. Do hrnca si dáme variť 3/4 litra vody so štipkou soli a rozmiešaným agarom. Necháme zovrieť asi pol minútky a vlejeme k pripravenej zelenine a dobre premiešame. Teraz môžme zmes preliať do formy, alebo ju necháme v miske. Zmes musí vychladnúť aby stuhla, najlepšie cez noc v chlaničke a môžme podávať.