Tofu nátierka
Autor receptu: vinansky
Recept máme od rodiny / posunutý ústnym podaním /, čiastočne upravený na základe vlastných skúseností... Veľmi chutí aj deťom.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu nastrúhame na hrubšom strúhadle , pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame.
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na panvici resp. woku / na oleji s trochou masla /.
- K cibuli pridáme droždie, ktoré sme si pomrvili resp. nakrájali na menšie kúsky. Na miernom ohni miešame až do rozpustenia droždia.
- Pridáme postrúhané tofu, miešame a jemne prehrejeme. Dochutíme podľa chuti trochou mletého korenia resp. dosolíme. Podávame ešte teplé na chlebe. Veĺmi dobré je to aj na hriankach. Ako prílohu podávame zeleninu podľa vlastnej chuti - zelenú cibuľku, redkvičku, uhorku, paradajku atď.