Tofu košíčky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a necháme tak pol hodinu, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť z tofu. Pripravíme ostatné suroviny.
  2. V panvici rozpálime lyžicu oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,
  3. jarnú cibuľku a po 2-3 minútach aj cesnak.
  4. Potom pridáme špenát. Necháme ho zmäknúť. Odstavíme, keď sa odparí tekutina.
  5. V mise rozdrvíme tofu. Použila som drvič na zemiaky.
  6. Pečenú papriku nakrájame na malé kocky.
  7. Tofu premiešame s paprikou, lahôdkovým droždím, kurkumou a čiernou soľou.
  8. Pridáme cibuľu so špenátom. Opäť premiešame a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
  9. Zmes naplníme do formičiek a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme do zlata (ja som piekla 40 minút, ale moja rúra je slobodná duša - pečie, nepečie kedy sa jej ako chce, nechce). Po upečení košíčky necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme.