Tofu košíčky (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a necháme tak pol hodinu, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť z tofu. Pripravíme ostatné suroviny.
- V panvici rozpálime lyžicu oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,
- jarnú cibuľku a po 2-3 minútach aj cesnak.
- Potom pridáme špenát. Necháme ho zmäknúť. Odstavíme, keď sa odparí tekutina.
- V mise rozdrvíme tofu. Použila som drvič na zemiaky.
- Pečenú papriku nakrájame na malé kocky.
- Tofu premiešame s paprikou, lahôdkovým droždím, kurkumou a čiernou soľou.
- Pridáme cibuľu so špenátom. Opäť premiešame a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
- Zmes naplníme do formičiek a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme do zlata (ja som piekla 40 minút, ale moja rúra je slobodná duša - pečie, nepečie kedy sa jej ako chce, nechce). Po upečení košíčky necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme.