Toastová žemľovka
Toastová žemľovka
Autor receptu: skatulka
Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného
pečiva. Ja som vyskúšala z
toastového chleba.
3 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Do vymastenej formy som uložila toastový chlieb, ktorý som natrela malinovým lekvárom.
- Ďalšia vrstva bol tvaroh, zmiešaný s trochou cukru. Nasledoval opäť toastový chlieb s lekvárom a tvaroh.
- Posledná vrstva bol opäť toast. Celý obsah formy nakoniec zalejeme žĺtkami zmiešanými s mliekom.
- Pečieme na 200°C asi 20 minút, následne dáme navrch vyšľahaný sneh z bielkov s troškou cukru a dopečieme, kým povrch nebude dozlata.
- Môžeme posypať škoricou.