Toastová žemľovka

Toastová žemľovka

Autor receptu: skatulka

Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba.

3
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do vymastenej formy som uložila toastový chlieb, ktorý som natrela malinovým lekvárom.
  2. Ďalšia vrstva bol tvaroh, zmiešaný s trochou cukru. Nasledoval opäť toastový chlieb s lekvárom a tvaroh.
  3. Posledná vrstva bol opäť toast. Celý obsah formy nakoniec zalejeme žĺtkami zmiešanými s mliekom.
  4. Pečieme na 200°C asi 20 minút, následne dáme navrch vyšľahaný sneh z bielkov s troškou cukru a dopečieme, kým povrch nebude dozlata.
  5. Môžeme posypať škoricou.