Thajský šalát podľa Jamieho Olivera

Autor receptu: sophi123

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate. Prikryjeme a necháme stát.
  2. Pripravíme si omáčku: chili, cesnak, bazalku, sezamovy olej, fish souce a štavu z 3 limetiek rozmixujeme.
  3. Uhorku, mrkvy, redkovky, kapustu a aníz postrúhame a pridáme k omáčke. Ja som to dala do hlbokého menšieho plechu, aby sa mi to lepšie premiešalo a všetky chute sa spojili.
  4. Ryžové rezance precedíme a pridáme k zeleninovej zmesi. Premiešame. Možme pridat malé krevety. Ja som ich nedávala. Mätové lístky nakrájame a dáme do stredu jedla. Na mätu položíme tofu syr, ktory pokrájame a polejeme sweet chili sauce. Trochu ešte pokvapkáme citrónom. Oproti pôvodnému receptu som nedala opražené arašidy a sezamové semiačka, do ktorych sa pridal ešte rozmrveny maly bobkovy list.