Thajský šalát podľa Jamieho Olivera
Autor receptu: sophi123
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate. Prikryjeme a necháme stát.
- Pripravíme si omáčku: chili, cesnak, bazalku, sezamovy olej, fish souce a štavu z 3 limetiek rozmixujeme.
- Uhorku, mrkvy, redkovky, kapustu a aníz postrúhame a pridáme k omáčke. Ja som to dala do hlbokého menšieho plechu, aby sa mi to lepšie premiešalo a všetky chute sa spojili.
- Ryžové rezance precedíme a pridáme k zeleninovej zmesi. Premiešame. Možme pridat malé krevety. Ja som ich nedávala. Mätové lístky nakrájame a dáme do stredu jedla. Na mätu položíme tofu syr, ktory pokrájame a polejeme sweet chili sauce. Trochu ešte pokvapkáme citrónom.
Oproti pôvodnému receptu som nedala opražené arašidy a sezamové semiačka, do ktorych sa pridal ešte rozmrveny maly bobkovy list.
|