Terina z ovčieho syra s pestom z tekvicových semienok
K+K Restaurant
mesačník Varecha, 1. januára 2023
mesačník Varecha, 1. januára 2023
Foto: K+K Restaurant
4
porcie
porcie
15 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
1 PL |
|
250 g |
|
2 plátky |
|
2 PL nakrájaná |
|
1 strúčik |
|
Na podávanie: | |
2 hrste (valeriánka poľná) |
|
4 ČL |
|
4 PL |
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Želatínu dáme do trochy vody a zohrievame, kým sa nerozpustí. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, preložíme do misy a zmiešame s ostatnými prísadami aj s vyžmýkanou želatínou.
- 2
Zmes dáme do formy vystlanej potravinovou fóliou a vložíme do chladničky minimálne na 8 hodín.
- 3
Nakrájame na plátky hrubé 2 cm, položíme na taniere s poľným šalátom. Ozdobíme tekvicovým pestom, tekvicovými semienkami a paradajkami.
Tiež terina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu