Terina z husacej pečene s jablkovým želé
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 50 °C |
Postup- Pečeň zbavíme žiliek, ktoré tvoria horkosť, natrháme ju na malé pravidelné kúsky, ochutíme soľou, korením a brandy. Vložíme do formy, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou a varíme 50 minút na 50 °C na pare. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.
- Želé: Jablkový džús zohrejeme tak, aby bol len teplý a aby sa v ňom rozpustila želatína. Vylejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou aspoň 0,5 cm pod okraj. Tesne pred podávaním nakrájame na rovnomerné kocky.
- Belgickú čakanku nakrájame na tenké pásiky bez hlúba a pokvapkáme ju citrónom a olivovým olejom. Podávame s dobrým chlebom.
|