Terina z husacej pečene s jablkovým želé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 50 °C

Postup

  1. Pečeň zbavíme žiliek, ktoré tvoria horkosť, natrháme ju na malé pravidelné kúsky, ochutíme soľou, korením a brandy. Vložíme do formy, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou a varíme 50 minút na 50 °C na pare. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.
  2. Želé: Jablkový džús zohrejeme tak, aby bol len teplý a aby sa v ňom rozpustila želatína. Vylejeme do nádoby vystlanej potravinárskou fóliou aspoň 0,5 cm pod okraj. Tesne pred podávaním nakrájame na rovnomerné kocky.
  3. Belgickú čakanku nakrájame na tenké pásiky bez hlúba a pokvapkáme ju citrónom a olivovým olejom. Podávame s dobrým chlebom.