Teplý cukinovo-fazuľkový šalát
Autor receptu: askadaniela
Občas mám počas teplých sparných dní chuť na ľahké, ale teplé domáce jedlo, ktoré je
rýchlo uvarené. Presne taký je tento šalát. Naviac je aj veľmi zdravý a vhodný aj pre ľudí,
ktorí sa venujú fitness a chcú si udržať líniu, bez zbytočných sacharidov :)
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Strúčiky uvaríme asi 10 minút v osolenej vode. Scedíme. Na olivovom oleji si zľahkla osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Tak má rada mama. Ja mám radšej na hrubšie plátky, aby bola zľahka zlatavá, ale vnútri pevná a chrumkavo šťavnatá. Niekedy sa s mamou na veľkosti zeleniny nevieme dohodnúť :)
- Pridáme umytú cuketku aj so šupkou nakrájanu na mesiačiky a sprudka smažíme, aby bola zlatistá, ale stále pevná a pridáme aj struky, papriku a paradajku.
- Len prehrejeme na vysokej teplote a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Pridáme umyté špenátové lístky a premiešame. Naložíme na taniere a navrch naukladáme plátky mozzarelly. Ja som použila bazalkovú zottarellu. Podávame samotné alebo s chutnou čerstvou cesnakovou bagetkou :)