Teľací jazyk s gaštanovým pyré a kávovou omáčkou

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 12. januára 2014
Teľací jazyk s gaštanovým pyré a kávovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
1 g
1 g
1 g
10 g
400 g
40 g
50 ml
200 g
100 ml
2 g
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľací jazyk uvaríme v osolenej vode s koreňovou zeleninou, koreninami domäkka a olúpeme ho.

  2. 2

    Gaštany upečieme v rúre asi 10 minút. Olúpeme, rozmixujeme ich dohladka, ochutíme, pridáme brandy, maslo, smotanu a vymiešame dohladka.

  3. 3

    Slivky narežeme a oblanšírujeme vo vriacej vode. Schladíme ich a nakrájame na kocky. Omáčku pripravíme z precedeného vývaru s kávou a červeného vína, redukovaním do požadovanej hustoty. Nakoniec zjemníme maslom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: