Tekvicový nákyp s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup



  1. Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a na väčšie kúsky pokrájanú klobásku, osmažíme dozlata.


  2. Zmes necháme vychladnúť, primiešame vajcia a smotanu, preložíme do nádoby vystlanej papierom na pečenie.


  3. Pečieme približne 30 minút pri teplote 170 stupňov. Necháme dobre vychladnúť.
  4. Vareškov tip: Tekvica sa v ostatnom čase stala veľmi obľúbenou surovinou. Pri varení zvážte, aký druh sa na čo hodí, niektoré tekvice sú lepšie na pečenie, iné zasa na prívarky alebo do koláčov.