Tekvicovo-cuketová polievka

Autor receptu: violi

Toto je rýchly recept na hladkú polievku z cukety a tekvice. Myslím, že by sa to dalo spraviť aj len z tekvice alebo len z cukety a výsledok by bol dobrý. Je to veľmi zdravý a nízkokalorický recept, keďže tam nejde žiaden tuk, ale chuť je veľmi príjemná takže to nepôsobí ako diétne jedlo.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu a cukinu ošúpeme, nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Nemusí to byť nejako úhľadne keďže nakoniec sa celá polievka nahladko vymixuje ponorným mixérom, ale odporúčam, aby boli rovnakej veľkosti aby sa rovnomerne uvarili.
  2. Na frylighte si opražíme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, chvíľku restujeme a pridáme cuketu a tekvicu. Premiešame a zakryjeme, aby to pustilo šťavu. Po chvíli skontrolujeme, pridáme kurací vývar alebo vodu zarobenú s bujónom ale len tak, aby to bolo napoly podliate. Nepridávajte príliš veľa vody resp. vývaru, lebo potom budete mať výsledok príliš riedky. Necháme dusiť až kým sa je cukina a tekvica mäkká a teda hotová na mixovanie.
  3. Hrniec zložíme z ohňa a ponorným mixérom vymixujeme na hladkú zmes. Potom to vrátime na oheň a podľa chuti pridáme sušený mletý cesnak, muškátový oriešok, biele korenie, soľ. Servírujeme s petržlenovou vňaťkou a bielym jogurtom. Dobrú chuť