Tekvicové šišky
Tekvicové šišky
Autor receptu: palma
6 porcií |
90 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime zrná a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Šupu odstránime, dužinu rozmixujeme - pridáme pár lyžíc vody, aby sa pyré ľahšie rozmixovalo.
- Z múky, droždia, teplého mlieka a cukru si pripravíme kvások, necháme ho kysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy dáme vykysnutý kvások, múku, 10 lyžíc hokkaido pyré a vymiešame cesto. Ak je priveľmi hutné, pridáme vlažné mlieko. Necháme vykysnúť, kým cesto nezíska dvojnásobný objem.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, jemne rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a s pomocou pohára vykrajujeme šišky. Necháme na doske vykysnúť asi 10 minút.
- Šišky vyprážame na rozohriatom oleji Fritol do zlatohneda. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- Podávame posypané práškovým cukrom a dochutíme slivkovým džemom, ktorý sme rozmiešali s lyžicou kvalitného rumu alebo brandy.
|