Tekvicové šišky

Tekvicové šišky

Autor receptu: palma

6
porcií
90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme hokkiado pyré. Umytú hokkaido tekvicu rozkrojíme na 4 kusy, polievkovou lyžicou odstránime zrná a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Šupu odstránime, dužinu rozmixujeme - pridáme pár lyžíc vody, aby sa pyré ľahšie rozmixovalo.
  2. Z múky, droždia, teplého mlieka a cukru si pripravíme kvások, necháme ho kysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy dáme vykysnutý kvások, múku, 10 lyžíc hokkaido pyré a vymiešame cesto. Ak je priveľmi hutné, pridáme vlažné mlieko. Necháme vykysnúť, kým cesto nezíska dvojnásobný objem.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, jemne rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a s pomocou pohára vykrajujeme šišky. Necháme na doske vykysnúť asi 10 minút.
  4. Šišky vyprážame na rozohriatom oleji Fritol do zlatohneda. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  5. Podávame posypané práškovým cukrom a dochutíme slivkovým džemom, ktorý sme rozmiešali s lyžicou kvalitného rumu alebo brandy.