Tekvicové loďky s bulgurovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Umytú tekvicu pokrájame na lodičky, stredy
vydlabeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme
olivovým olejom a dáme piecť do teplovzdušnej
rúry na 180 °C asi na 15 minút. Po 15 minútach
naplníme zmesou a podávame.
- Zmes: Cuketu, farebnú papriku a sušené paradajky
nakrájame na drobné kocky, urestujeme na olivovom
oleji a pridáme bulgur. Osolíme, okoreníme podľa
chuti a podlejeme vývarom alebo vodou. Premiešame,
asi minútku varíme a odstavíme. Po piatich až
siedmich minútach môžeme podávať. Naplnenú
tekvicu dozdobíme hoblinami parmezánu.
|