Tekvicové lodičky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte ktorý
vám vyhovuje a bude chutiť.
10 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Tekvicu ošúpeme a prekrojíme, lyžicou vyberieme dužinu, ktorú si odložíme, tekvicové lodičky poukladáme na plech alebo pekáč, osolíme
- postupne napĺňame paprikou, kúskami syra, rajčinou
- ďalšiu vystelieme plátkami šunky
- poukladáme polovice vajíčok rajčinu, kúsky syra, zakryjeme plátkom syra alebo salámy, šunky
- do ďalšej poukladáme kolieska cibule
- na to pomletú klobásku (pred pomletím stiahneme z klobásky šupku), na vrch poukladáme kolieska cibule
- takto pripravené lodičky podlejeme vodou, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom, aby sa nám vrchné suroviny neprilepili na alobal
- pred dopečením posypeme strúhaným syrom (okrem klobáskovych lodičiek) a dopečieme do zlatista, troška syra si odložíme
- po upečení lodičky preložíme a výpek prelejeme do rajnice
- pridáme pretlačený cesnak, odložený strúhaný syr a prilejeme smotanu podľa chuti, necháme prevariť. Hotovú omáčku podávame k lodičkám, ako prílohu som zvolila zemiaky a uhorkový šalát.
- Odloženú dužinu počas pečenia lodičiek dáme variť do osolenej vody, po uvarení rozmixujeme, prelejeme cez sitko, pridáme roztlačený cesnak
- prilejeme smotanu
- a zahustíme ovsenými vločkami, dochutíme petržlenovou vňaťou a troškou vegety. Máme hotový komplet obed. Dobrú chuť :-)