Tekvicové lodičky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte ktorý vám vyhovuje a bude chutiť.

10
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a prekrojíme, lyžicou vyberieme dužinu, ktorú si odložíme, tekvicové lodičky poukladáme na plech alebo pekáč, osolíme
  2. postupne napĺňame paprikou, kúskami syra, rajčinou
  3. ďalšiu vystelieme plátkami šunky
  4. poukladáme polovice vajíčok rajčinu, kúsky syra, zakryjeme plátkom syra alebo salámy, šunky
  5. do ďalšej poukladáme kolieska cibule
  6. na to pomletú klobásku (pred pomletím stiahneme z klobásky šupku), na vrch poukladáme kolieska cibule
  7. takto pripravené lodičky podlejeme vodou, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom, aby sa nám vrchné suroviny neprilepili na alobal
  8. pred dopečením posypeme strúhaným syrom (okrem klobáskovych lodičiek) a dopečieme do zlatista, troška syra si odložíme
  9. po upečení lodičky preložíme a výpek prelejeme do rajnice
  10. pridáme pretlačený cesnak, odložený strúhaný syr a prilejeme smotanu podľa chuti, necháme prevariť. Hotovú omáčku podávame k lodičkám, ako prílohu som zvolila zemiaky a uhorkový šalát.
  11. Odloženú dužinu počas pečenia lodičiek dáme variť do osolenej vody, po uvarení rozmixujeme, prelejeme cez sitko, pridáme roztlačený cesnak
  12. prilejeme smotanu
  13. a zahustíme ovsenými vločkami, dochutíme petržlenovou vňaťou a troškou vegety. Máme hotový komplet obed. Dobrú chuť :-)