Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou fotorecept
Foto: monty469
Išla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala pažítku a petržlenovú vňať a uvarila tento chutný, rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva Zobraziť celý popisIšla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala pažítku a petržlenovú vňať a uvarila tento chutný, rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva :-) Chlapi mali ešte guláš zo včera.
Suroviny
0,5 kg (maslová) |
|
1 hrnček (350 ml) |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Ďalej: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
100 g |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, nasttúhame na jemno, dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny a vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.
-
2
Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu, a pomocou haluškára robíme halušky. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.
-
3
Pokiaľ sa varia halušky rozpustíme maslo, a pripravíme si slaninku s cibuľkou (poriadne spečieme). Halušky po dovarení scedíme, prelejeme horúcou vodou, dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.
-
4
Kyslú smotanu dáme do misy, nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
-
5
Môžeme podávať. Smotanou, slaninkou a cibuľkou rozhodne nešetríme! Keby ste videli dcérinu porciu, ani halušky nebolo vidno, takže cibuľku so slaninkou ešte musím dorobiť :-) V haluškách cítiť príjemne chuť tekvice, a je to skutočne rýchly obed. Podávame s hrnčekom kefíru, tak dobrú chuť :-)
@Haji moja milá, ďakujem . Daj vedieť ako ti chutili. Máš em :-)
Díky za em, jakmile ukuchtím, podám raport, jasná zpráva. Mávám a zítra zdravím celou sešlost!
@Cesminaz ďakujem ti veľmi pekne a odporúčam, sú výborné :-)
@Terinka55 ďakujem za milý komentár :-)
@Dvorka vďaka . Aj s tým paprikášom by som si ich dala :-)
@Siisa ďakujem ti veľmi pekne. Tento recept mám z knihy receptov zo špaldy. Keby si videla moje kuchárske knihy, tak by si sa smiala. Skoro z každej trčia farebné lepky, ktorými mám označené, čo všetko chcem variť, či piecť. a ak občas nejaký recept vyberiem , uvarím a ak nám chutí tak ho pridám na varechu. Občas si ho prispôsobím svojim surovinám a chutiam.
@Kecemis ďakujem :-) Určite nebudeš ľutovať, pochutíš si na nich.
@Katka 78 ďakujem ti veľmi pekne. Tanier už niečo pamätá, ale aj to patrí ku mne :-)) Nerada sa zbavujem niektorých starých vecí a aj ten tanier patrí k nim
Milý @Kluku ďakujem ti veľmi pekne, verím, že to máš teraz náročné, ale ty to určite všetko zvládneš "ľavou zadnou " Máš em. Pozdravujem vás oboch a prajem pekný večer :-))
Ďakujem ti veľmi pekne :-) Aj u nás je hokkaido a nie len tá tekvica veľmi obľúbená , aspoň u ženskej časti rodiny :-)) Tá tvoja veľká tekvica to nebude nejaká pečiarka? Aspoň u nás to tak voláme
Ďakujem ti veľmi pekne, odporúčam , nebudeš ľutovať :-) A ten tanier je naozaj od mojej babičky :-)
robila som už aj zo surovej tekvice, ale tie nám až tak nechutili ako z podusenej. Pekné foto:-)
Ďakujem :-) Nám tieto veľmi chutili, ale pozrela som si aj tie od @Zolik a urobím aj týmto spôsobom.
Havinko ja ti asi za tú reklamu budem platit :) moj je uz história, sú tu fakt šikovné kucharecky
, cuketa večne živá, ale také obludy, posilka v jednom, @Monty týmto variáciam sa medze nekladu,, //uff horor písať cez mobil
Ďakujem
Milái @Danda3 tak to by som s tebou nemenila :-) Ďakujem ti veľmi pekne. Nám veľmi chutili, určite vyskúšaj :-)
Ďakujem ti veľmi pekne :-)