Tekvicová polievka so zázvorom

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 22. mája 2013

Túto polievku robím pomerne často najmä v chladných dňoch, pretože veľmi zahreje organizmom a ja sa vždy cítim po jej konzumácii skvele. Je Zobraziť celý popis Túto polievku robím pomerne často najmä v chladných dňoch, pretože veľmi zahreje organizmom a ja sa vždy cítim po jej konzumácii skvele. Je jednoduchá na prípravu - čas aj suroviny.

2-3
porcie

Suroviny

1 ks
2 ks
5 cm
 alebo voda




Postup

  1. 1

    Pomer tekvice - mrkvy - zázvoru vždy dávam od oka. Približne 1 tekvička, 2-3 mrkvy (nie veľké, aby mrkva neprebila chuť tekvice) a zázvor asi 3-5 cm.

  2. 2

    Na oleji si opražím pokrájaný zázvor, pridám mrkvu a tekvicu pokrájané na kúsky (môžu byť aj väčšie) a orestujem. Po chvíli zalejem prevarenou horúcou vodou alebo vývarom. Všetko sa varí možno 15 minút, odstavím a rozmixujem ponorným mixérom.

  3. 3

    Môžeme podávať s tekvicovými jadierkami, tekvicovým olejom, ale aj opečenými krutónmi z chlebu.

Diskusia k receptu

martamm
Hokaido je posadené, recept musím teda uložioť, tekvicové polievky sú u mńa jednička, neviem sa ich prejesť :)
pacik
Aj ja sa už teším, až tekvičky narastú, polievku som si uložila do kk :-)
rika111
iba som chcela dodať, že ja ju mám rada s olivovým olejom a posypanú parmezánom.
každému ako chutí.
zolik
@Zuzananoskova
Tvoj recept mi bol inspiraciou. Dakujem.
Robila som bez mrkvy, pridala som cerstvu kurkumu, muskatovy orech, trochu CMK a slahacku.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia