Tekvicová polievka so zázvorom

Autor receptu: zuzananoskova

Túto polievku robím pomerne často najmä v chladných dňoch, pretože veľmi zahreje organizmom a ja sa vždy cítim po jej konzumácii skvele. Je jednoduchá na prípravu - čas aj suroviny.

2-3
porcie

Postup

  1. Pomer tekvice - mrkvy - zázvoru vždy dávam od oka. Približne 1 tekvička, 2-3 mrkvy (nie veľké, aby mrkva neprebila chuť tekvice) a zázvor asi 3-5 cm.
  2. Na oleji si opražím pokrájaný zázvor, pridám mrkvu a tekvicu pokrájané na kúsky (môžu byť aj väčšie) a orestujem. Po chvíli zalejem prevarenou horúcou vodou alebo vývarom. Všetko sa varí možno 15 minút, odstavím a rozmixujem ponorným mixérom.
  3. Môžeme podávať s tekvicovými jadierkami, tekvicovým olejom, ale aj opečenými krutónmi z chlebu.