Foto: beata123
Výborná tekvicová polievka vhodná na jesenné varenie, keď je tekvičiek viac než dosť :)
Postup
-
1
Ako prvé si tekvicu rozkrojíme na dve polovice, vyberieme dužinu zo stredu - tú nebudeme potrebovať. Ostatnú časť tekvice nakrájame na menšie kocky. Tiež ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno.
- 2
Na oleji popražíme cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájanú tekvicu a zľahka osmahneme. Zalejeme vodou, pridáme bujón, soľ, korenie, muškátový oriešok a dusíme (asi 15 - 20 min).
- 3
Keď je tekvica dostatočne mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom.
- 4
Prilejeme sladkú smotanu a necháme prevrieť. Ak je veľmi hustá, pridáme vodu. Podľa chuti ešte prípadne dochutíme. Na dochutenie a dozdobenie je skvelý balsamico ocot, prípadne slnečnicové alebo tekvicové lúpané semiačka :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu