Tekvicová/cuketová nátierka

alexola - fotkaalexola, 9. septembra 2012
Tekvicová/cuketová nátierka
Foto: alexola

Jednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte. Množstvo surovín závisí najmä od veľkosti tekvice/cukety, uvádzané sú orientačné hodnoty, treba ochutnávať (len pozor, aby ste ju hneď Zobraziť celý popisJednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte. Množstvo surovín závisí najmä od veľkosti tekvice/cukety, uvádzané sú orientačné hodnoty, treba ochutnávať (len pozor, aby ste ju hneď nezjedli pri tom ochutnávaní:)

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 Alebo cuketa
2-3 PL
3 strúčiky
1 ks
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu/cuketu očistite, nastrúhajte na hrubo a posoľte. Po pol hodinke poriadne vyžmýkajte. Na panvicu nalejte olej, opečte nakrájaný cesnak, papričku a pridajte vyžmýkanú tekvicu/cuketu. Popražte, kým tekvica/cuketa nezmäkne (5 minút maximálne), odstavte a vmiešajte najemno nastrúhaný syr. Podávajte napríklad s domácou ciabattou.

    Tekvicová/cuketová nátierka - obrázok 1

Diskusia k receptu

evusik
robievam z hokkaido, teraz vyskúšam z cukety... v komore mám tri pekné žlté cukety.... ešte musím pochváliť foto, neuveriteľne krásne, fakt :-) také ešte slniečkovo letné ale už aj šípkovo jesenné :-) palček hore :-)
cica2
už som recept obdivovala na tvojom blogu :-) Je lákavý a nádherné fotky-na 1*
alexola
@mojack kľudne môže byť aj cibuľka, základom je upraviť tekvicu aby zmäkla a vmiešať syr.. pravdepodobne by to šlo aj bez cibuľky aj bez cesnaku, treba skúsiť :)
@evusik a @cica2 pochvalu fotky od vás si veľmi vážim, ďakujem za všetky komentáre :)
klaura
mňam ... hneď zajtra si ju urobím ... ale nahradím parmazán taveným syrom ... možno to už bude celkom iný recept, ale myslím, že základom je tekvica a cesnak ...
sneica
natierky akekolvek ...urcite vyskusam aj tuto len esta kratko pockam na moje tekvicky....:) krasne uvodne foto...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia