Tavený syr s dobrotami fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 8. júla 2013
Tavený syr s dobrotami (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento tavený syr ponúkla včera priateľka Evička na Facebooku.Našla ho v receptoch / Starej mami /. Recept je jednoduchý,mala som všetky potrebné ingrediencie a tak Zobraziť celý popisTento tavený syr ponúkla včera priateľka Evička na Facebooku.Našla ho v receptoch / Starej mami /. Recept je jednoduchý,mala som všetky potrebné ingrediencie a tak veru ešte včera som,syr vyskúšala. No nerobila som ho len čistý-biely,ale ako vždy trochu experimentujem popridávala som si po svojom ingrediencie. Mám tu už jeden domáci syr z čerstvého mlieka,ale to je zase niečo iné.

8 mištičiek
porcií
15 minút
príprava
7 minút
na 100 °C

Suroviny

275 g
1 ČL
1 PL
 hrsť
1 strúčik
3 plátky
2 plátky
3 ks stredne veľké




Postup

  1. 1

    Pripravila som si ingrediencie. Vymastila som si rozpusteným maslo silikónové formičky.Tie sa mi ako množstvo pre jednu osobu osvedčili. Zo šampiňonov stiahnete vrchnú šupu.Ide to ľahúčko.Je to raz a dva.Hlúbiky vyberiete.Tie nepridávate.Ostanú len očistené hlavičky.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2 plátky papriky pokrájať na menšie kúsky.Hlávku cesnaku očistiť,pretlačiť. Huby tiež porezať na menšie kusy.Šúnku,alebo inú údeninu,treba tiež porezať.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené a porezané kúsky surovín vložiť do mixéra a kratučko zmixovať,aby nám ostali drobné kúsky a nie pena!Do hotovej zmesy pridať bylinky.Ja som pridala pokrájanú pažitku a petržlenovú vňať.Ľahúčko premiešať. Medzi tým dať do misy hrudkový tvaroh a vidličkou ho spracovať s lyžičkou jedlej sódy.V recepte sa píše,že sóda nemusí byť.Ja som dala.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešaný tvaroh pridáme do rozpusteného,horúceho masla.Stále miešame,aby nám obsah neprihorel.Hrudky tvarohu sa nám postupne rozpustia.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hladučký biely tavený syr vlastne je hotový.No ja som chcela mať ochutený a tak som zvolila pochutiny,ktoré sú uvedené v recepte.Len ľutujem,že aspoň dve formičky som neurobila len biely syr. Do bielej prevarenej syrovej zmesi som vsypala nasekané suroviny a ešte chvíľočku som nechala povrieť. Po stiahnutí z ohňa som zmes ponalievala do silikónových formičiek.Zabalila do sáčku mikroténového a odložila do chladu.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes sme už raňajkovali vlastný,tavený syr.

    Tavený syr s dobrotami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

medovnicek
recept už aj odkladám a určite vyskúšam, vďaka za skvelý postup, podľa neho sa snáď podarí vyrobiť domáci syr aj mne:)
tatranka
@medovn íček syrik je chutný,ale je len na kratučké uskladnenie,preto že nie je nijakým spôsobom konzervovaný.Myslím,že by po dlhšej dobe splesnel.Skúsim ho uložiť do mrazu.Neviem čo to s nim spraví,po vybratí a opätovnom ponechaní len v chlade.
manya
vidím to tak, že v najbližšej dobe si musím kúpiť silikónové formičky, super recept, 1* na to nestačí.
kika1212
To môže byť výborné. Syry zbožňujeme. Nakúpim suroviny a určite pripravím. Jéjha, už sa naň teším.
havino
super receptík, krásne foto, idem hned aj tvaroh z mraziaku vybrať, mám domáci a zajtra skúsim, no snad sa mi podari a som neskutočne zvedavá
izabella929
úžasne skvelý recept.-)) krásna práca, skvelé dochutenie zeleninou...proste mňam.-)
dada777
túto prípravu poznám, ale spravila si to naozaj veľmi pekne.
evusik
@tatranka pohrala si sa s receptom tak, ako je u teba vždy dobrým zvykom... mám rada domáce výrobky a tento určite vyskúšam .-)
spetkasoli
velmi zaujímavý receptík a určite to bude moc dobré milá@tatrano čka, všetko potrebné doma mám, len tie formičky mi chýbajú, ale pojdem si ich kúpiť, veď ich doma pri toľkých dobrotách tu z varechy využijem. Ďakujem pekne za tento nápad a určite budem tvoriť aj ja, lebo podľa tak perfektného postupu to musí zvládnuť každý. Prajem krásny slnečný deň všetkým, vám milým šikulkám:)
tatranka
@varech áčky ďakujem vám všetkým za komentáriky.Keďže je u nás v týchto dňoch dosť slniečka,a predpokladám že aj u vás,želám vám pekné,dni a ďakujem aj ja za milé priania.
mesiar50
Velmi pekné a kreatívne..a určite aj chutné.
Zaujímavý recept je už uložený.Ďakujem pekne
tatranka
@spetkasoli , môžeš dať syr aj do mištičiek sklenených to len ja som si vymyslela tieto formičky,aby som mala pekný tvar.Syrik sa aj tak ak nie je uložený v chlade uvoľňuje a rozpúšťa teplom.Takže aj mištička mu pristane.
@mesiar50 , ďakujem.
mracik9
tatranka,ja som ho robila už dávnejšie,ale ja tam veľmi cítim tu sódu,aj som to nechala dlhšie odstáť,ale nič nepomohlo ani ochutenie,skúsim bez :))
tatranka
@mracik9 , nemám skúsenosť bez sódy. Tento syr som robila prvý krát.Možno tým,že som tam dala bylinky cesnak,údeninu,papriku,sa chuť sódy stratila.Ak by som bola urobila tak ako píšem,že som mohla naliať aspoň do dvoch formičiek len biely základ syra,bez pochutín,asi by som vedela porovnať.Takto ti neviem odpovedať.Asi máš pravdu.Skús syr ochutiť,alebo nedať sódu ,tak ako je aj v recepte.
spetkasoli
milá@tatranka , ďakujem za radu a idem na to, už sa teším a dám vedieť ako som dopadla:)aj tebe prajeme pekné slnečné dníčky, plné radosti a dobrých přátel..
lusinkab
Tak toto si hned ukladam :-) musi to byt vyborne a ako stale krasne spracovany a popisany recept.
havino
tak @tatranka zlatá idem sa pochváliť a aj chváliť. Včera poobede som urobila tvoj recept na syr. Mne sa tvaroh akosi nechcel úplne rozpustiť, mala som domáci, neviem čo v tom mohlo byť,aj som miešala,aj masla ešte pridala, čiže som mala viac ako polievkovú lyžicu,malínké hrudky boli stále, ale pomohla som si a ak by aj iní skúsili, netreba sa vzdať, ručným mixerom som ju premiešala a bola o.k. Dochutila som ju pre začiatok cesnakom, ale neprerážal mi v nej, soľou a pažítkou. Ešte večer som chodila koštovať, dosoliť a premiešať. Dnes na olovrant ju manžel dostal na ražnej bagete a náramne si pochvaľoval a to on mi nezje hoc akú nátierku. Píšem v ženskom rode, lebo mne chutí ako dobrá syrová nátierka a pritom viem, čo jem, čo v nej mám. vdaka za podelenie sa s receptom.
tatranka
@havino , som rada že vám chutnalo.Ja ju idem robiť teraz v sobotu.Musím,ešte niečo vymyslieť na viac stuhnutia tohto syrového produktu.Ináč je to veľmi chutný natierkový syrik a ja som tiež vďačná môjmu prameňu na recept-Evičke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia