Tavený syr s dobrotami (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento tavený syr ponúkla včera priateľka Evička na Facebooku.Našla ho v receptoch / Starej mami /.
Recept je jednoduchý,mala som všetky potrebné ingrediencie a tak veru ešte včera som,syr vyskúšala.
No nerobila som ho len čistý-biely,ale ako vždy trochu experimentujem popridávala som si po svojom ingrediencie.
Mám tu už jeden domáci syr z čerstvého mlieka,ale to je zase niečo iné.
8 mištičiek porcií |
15 minút príprava |
7 minút na 100 °C |
Postup
- Pripravila som si ingrediencie.
Vymastila som si rozpusteným maslo silikónové formičky.Tie sa mi ako množstvo pre jednu osobu osvedčili.
Zo šampiňonov stiahnete vrchnú šupu.Ide to ľahúčko.Je to raz a dva.Hlúbiky vyberiete.Tie nepridávate.Ostanú len očistené hlavičky.
- 2 plátky papriky pokrájať na menšie kúsky.Hlávku cesnaku očistiť,pretlačiť.
Huby tiež porezať na menšie kusy.Šúnku,alebo inú údeninu,treba tiež porezať.
- Takto pripravené a porezané kúsky surovín vložiť do mixéra a kratučko zmixovať,aby nám ostali drobné kúsky a nie pena!Do hotovej zmesy pridať bylinky.Ja som pridala pokrájanú pažitku a petržlenovú vňať.Ľahúčko premiešať.
Medzi tým dať do misy hrudkový tvaroh a vidličkou ho spracovať s lyžičkou jedlej sódy.V recepte sa píše,že sóda nemusí byť.Ja som dala.
- Zmiešaný tvaroh pridáme do rozpusteného,horúceho masla.Stále miešame,aby nám obsah neprihorel.Hrudky tvarohu sa nám postupne rozpustia.
- Hladučký biely tavený syr vlastne je hotový.No ja som chcela mať ochutený a tak som zvolila pochutiny,ktoré sú uvedené v recepte.Len ľutujem,že aspoň dve formičky som neurobila len biely syr.
Do bielej prevarenej syrovej zmesi som vsypala nasekané suroviny a ešte chvíľočku som nechala povrieť.
Po stiahnutí z ohňa som zmes ponalievala do silikónových formičiek.Zabalila do sáčku mikroténového a odložila do chladu.
- Dnes sme už raňajkovali vlastný,tavený syr.