Tavený syr s dobrotami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento tavený syr ponúkla včera priateľka Evička na Facebooku.Našla ho v receptoch / Starej mami /. Recept je jednoduchý,mala som všetky potrebné ingrediencie a tak veru ešte včera som,syr vyskúšala. No nerobila som ho len čistý-biely,ale ako vždy trochu experimentujem popridávala som si po svojom ingrediencie. Mám tu už jeden domáci syr z čerstvého mlieka,ale to je zase niečo iné.

8 mištičiek
porcií
15 minút
príprava
7 minút
na 100 °C

Postup

  1. Pripravila som si ingrediencie. Vymastila som si rozpusteným maslo silikónové formičky.Tie sa mi ako množstvo pre jednu osobu osvedčili. Zo šampiňonov stiahnete vrchnú šupu.Ide to ľahúčko.Je to raz a dva.Hlúbiky vyberiete.Tie nepridávate.Ostanú len očistené hlavičky.
  2. 2 plátky papriky pokrájať na menšie kúsky.Hlávku cesnaku očistiť,pretlačiť. Huby tiež porezať na menšie kusy.Šúnku,alebo inú údeninu,treba tiež porezať.
  3. Takto pripravené a porezané kúsky surovín vložiť do mixéra a kratučko zmixovať,aby nám ostali drobné kúsky a nie pena!Do hotovej zmesy pridať bylinky.Ja som pridala pokrájanú pažitku a petržlenovú vňať.Ľahúčko premiešať. Medzi tým dať do misy hrudkový tvaroh a vidličkou ho spracovať s lyžičkou jedlej sódy.V recepte sa píše,že sóda nemusí byť.Ja som dala.
  4. Zmiešaný tvaroh pridáme do rozpusteného,horúceho masla.Stále miešame,aby nám obsah neprihorel.Hrudky tvarohu sa nám postupne rozpustia.
  5. Hladučký biely tavený syr vlastne je hotový.No ja som chcela mať ochutený a tak som zvolila pochutiny,ktoré sú uvedené v recepte.Len ľutujem,že aspoň dve formičky som neurobila len biely syr. Do bielej prevarenej syrovej zmesi som vsypala nasekané suroviny a ešte chvíľočku som nechala povrieť. Po stiahnutí z ohňa som zmes ponalievala do silikónových formičiek.Zabalila do sáčku mikroténového a odložila do chladu.
  6. Dnes sme už raňajkovali vlastný,tavený syr.