Tava

Autor receptu: cesminaz

Tava znamena v preklade "Panvica",a jeto velmi dobré jedlo čo zvyknu robiť moji turecký príbuzný. A kedže som zistila,že tu na vareche ešte nieje,som sa rozhodla ho sem pridať. Podeliť sa svami oň a tak som to hned dnes na obed uvarila,verte bolo to vynikajúce...

5-6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja mám teraz doma len kuracie stehná,preto som použila tie,vykostila som ich a mäso nakrájala na malé kocky asi 1x1cm,ale zato aj tie kosti hodíme do jedla vyvariť.Pri príprave tohto jedla môžte použiť hociaké mäso čo máte práve doma,nič neviete pokaziť.Takže,tak ako mäso si nakrájame aj papriku,paradajky a cibulu.
  2. V panvici na oleji udusíme mäso asitak do polomäkka (tak aby sa s paprikou a paradajkami presne dovarilo) ale ja som ho udusila do mäkka,kuracie sa nerozvarý tak rýhlo. Potom ktomu pridáme cibulu,chvílu popečieme a dáme mletú č.papriku. Chvílku popiecť a dáme ktomu všetko ostatné,osolíme,okoreníme,dáme to maslo a prikryté varíme do hotova. Kedže mäso je ajtak mäkké,musí sa uvariť len zelenina.
  3. Voda sa tam nedáva kedže paradajky pustia šťavu.Každý si môže dať množstvo paradajok podľa svojej chuti,ale vždy ich má byť viac než druhej zeleniny.Toto jedlo je vtedy najlepšie,ked cítite v ňom všetky dané suroviny :-)
  4. Podávam ho s Pita chlebom,alebo jogurtovými chlebovými plackami(arabský chlieb)od Varecháčky@Palokuchki - pochvala sú vynikajúce! Môžťe jesť z taniera alebo ako turci a arabi,rovno rukami z panvice!! A verte že to holými rukami chutí oveľa lepšie než príborom ;-) Tak či onak, prajem vám dobrú chuť..