Tatrankové labky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 11. novembra 2010
Tatrankové labky (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

3
1/2 š
1/2 š, mleté
1 PL
250 g
100 g
250 g
1
 na obalovanie




Postup

  1. 1

    Tatranky si rozmixujeme v mixeri.

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame všetko ostatné .

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A spracujeme cesto.

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odložíme ho na hodinu do chladničky.

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vtláčame do formičiek a upečieme na 180 st asi 10 minut.

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horuce vyklopíme a obalíme v pr.cukre.

    Tatrankové labky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jatanika
deň čo deň koláčiky.... to už pečieš na vianoce? či len taká skúšobná ochutnávka?
na tieto tatrankové som už pozerala, že vyskúšam...
dorisa
Neviem,kedy to všetko z mojej KK popečiem,a kedy to všetko pojeme, lebo aj tento receptík si ukladám.
marianne69
Tento recept sa mi velmi paci v prvom momente som si myslela,ze je od Tatranky:-)))
anina43
tatrankové labky sú určite výbornej chuti, všeličo som piekla, ale tento rcp je veľmi, veľmi zaujímavý a nebude chýbať na našom vianočnom stole. iba jednu radu : treba formičky pred pečením vymazať ?
jezibabka1
robila som vajíčka z horaliek a chutili nám, tak určite na vianočnom stole nebudú chýbať Tvoje labky:)
lidia3
Už roky robievam tieto labky ale bez kokosu ,pretože tie tatranky nahradia orechy a trocha ina receptúra.Su velmi dobre.Ine ani nerobim.
tatranka
@Egreska ja som sa už zľakla pri názve tvojho receptu.Myslala som,že by to mali byť nejaké dobroty zo mňa.xixixi.
No hneď po prečítaní receptu som pochopila názov.Vďaka,budem mať nový recept k vianočnému pečivu.
sonijamt
labky z tatraniek robievam aj ja, ale nepoužívam kokos, len orechy
tinca
@egreska ty máš už normálne Vianoce, lákaš nás ako tí obchodníci v marketoch, pekný rcp :-)
hannah22
ukladám ,obdivujem a mám dotaz musia postáť, alebo sú jedlé hneď ...:))
egreska
všetkym vam dakujem za tolko komentarov :-)) @jatanika pečiem zopar suchých koláčikov na bratovu svadbu,na výslužky..@mi ška chuťovo su výborné a nelamu sa ...@anina ja som formičky nevymazavala lebo v ceste je dost tuku,a mala som aj sto ročne vypečene formičky od prababky takže šli hned pekne vyklopit..@hannah ja si myslím že sa daju hned jest,lebo zopar som ich hned okoštovala ,ale asi su lepšie ked trochu postoja..
palokuchki
@egreska verim ze musia byt velmi dobre. Ja mam tatranky velmi rada. Vzdy si zo Slovenska prinesiem plne vrecko a kto ide k nam na navstevu tiez pytam aby mi len priniesli tatranky. Velmi pekne sa ti upiekli v tych formickach.
bozulka
No teda @egre ška, tiež som si myslela,že @tatranka , robila labky pre svojho manžela tak som otvorila recept a vidím /s otvorenými ústami/ čo som doteraz ešte nevidela a žasla.Už sú uložené.
jatanika
@egreska a ja mám vďaka Vám vianočnú náladu.... určite z tvojich koláčikov niečo upečiem
elisticka
uz som davno pocula ze sa robia z tatraniek labky ale nemala som recept som rada ze ich vidim ako sa robia ...ukladam dakujem
martina34
ja tiež robievam labky, no v poslednej dobe mi nejdú z formičiek von, už som sa zapovedala, že v živote ich robiť nebudem, ale teraz po tvojej inšpirácii asi prehodnotím moje rozhodnutie a vyskúšam tvoj receptík.
lilimi
Robila som,su vynikajuce,hned mäkke,odporucam
evusik
@egreska práve som dopiekla, upratala a sadla k PC.... a musím sa pridať ku chvále... fakt sú výborné ak ich ihneď neschovám do Vianoc nevydržia :-)
zdenkas
Hotovo, labky sú upečené a sú fajné. Len jednu radu chcem pridať, robte hneď dve dávky,jedna je málo...:-))),lebo sú fakt výborné ,ľahúčko sa vyklápajú a formičky netreba vôbec vymastiť.Ďakujem za receptík.