Foto: andy54
Recept možno vyzerá byť zložitý, no nemusíte sa báť ho spraviť. Odmena bude naozaj chutná a sladká. Prvý krát to u nás robil tata Zobraziť celý popisRecept možno vyzerá byť zložitý, no nemusíte sa báť ho spraviť. Odmena bude naozaj chutná a sladká. Prvý krát to u nás robil tata a on to zvládol na jedničku s hviezdičkou. Recept pozostáva z viacerých receptov, čo som našla na nete.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Na pomúčenú dosku alebo stôl si položíme 1 časť lístkového cesta a vyvaľkáme ho na tenko. Rovnaký postup je aj na ďaľšie dve časti.
-
2
A teraz taký malý trik, ako preniesť jednoducho cesto na plech. Zrolujte si cesto na valček .....
-
3
... preneste ho na plech a odrolujte.
-
4
Ďalším trikom je, že cesto poprepichujte s vidličkou, aby sa Vám až tak veľmi nenadulo. Pečte cca 10-15 minút pri 175C dohneda. Ak sa mám cesto predsa len naduje, čo najskôr ho po vybratí jemne stlačíme. A teraz ide hlavný dôvod, prečo mám radšej, keď je lístkové cesto rozdelené na 3 časti. Keď sa cesto pečie v trúbe, tak zmenší svoju veľkosť. Tretiu časť použijeme ako "záplatu" na dieru v plechu po zmenšení cesta.
-
5
Teraz si prichystáme plnku 1: Ako prvé si rozdelíme si vajíčka na žĺtka a bielka. Do hrnca dáme variť mlieko, z ktorého si necháme asi 2 dcl na rozmiešanie Zlatého Klasu a vanilkových cukrov. Pridáme kryštálový cukor a premiešame.
-
6
Pridáme žĺtka a poriadne ich rozmiešame.
-
7
Mlieko chytí žltkastú farbu.
-
8
Do odloženého mlieka dáme Zlaté Klasy a vanilkové cukry. Miešame, kým sa nám nespraví žlté mlieko.
-
9
Pokiaľ sa zohreje mlieko, vyšľaháme si sneh z bielka do tuha.
-
10
Do horúceho mlieka vlejeme rozmiešaný Zlatý Klas. Miešame, kým nám poriadne nezhustne.
-
11
Do hotového pudingu vmiešame vymiešané bielko.
-
12
Pomôžeme si mixérom pre rýchlejšie a lepšie vymiešanie hladkého pudingu.
-
13
Vylejeme rovnomerne na plech a keď vychladne, dáme ho do chladničky schladiť.
-
14
Pripravíme si druhú plnku. Do studeného mlieka dáme vanilkové cukry a šľahačku. Vymiešame do tuha a rovnomerne natrieme na schladený puding. Dáme zase do chladničky stuhnúť.
-
15
Medzitým si pripravíme polevu. Ja používam mliečnu čokoládu, lebo nám viac chutí. Čokoládu dáme roztopiť spolu s celou Cerou. Rýchlejšie sa nám roztopí čokoláta aj Cera, ak ich rozdelime na menšie kúsky. Nalejeme na upečené lístkové cesto a necháme stuhnúť. Potom pokrájame na štvorčeky a poukladáme na vychladenú šľahačku.
-
16
Dáme zase do chladničky vychladiť a netrpezlivo čakáme až do druhého dňa, aby nám aj spodné cesto pekne zmäklo. Potom dokrojíme cesto s plnkami podľa kociek na vrchu a môžeme sa pustiť do maškrtenia.
a som rada,že tam idú len 4 vajcia,lebo raz som dostala recept,kde išlo podstatne viac vajec..