Tatov krémeš (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Recept možno vyzerá byť zložitý, no nemusíte sa báť ho spraviť. Odmena bude naozaj chutná a sladká. Prvý krát to u nás robil tata a on to zvládol na jedničku s hviezdičkou. Recept pozostáva z viacerých receptov, čo som našla na nete.

10
porcií
40 minút
príprava
15/45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Na pomúčenú dosku alebo stôl si položíme 1 časť lístkového cesta a vyvaľkáme ho na tenko. Rovnaký postup je aj na ďaľšie dve časti.
  2. A teraz taký malý trik, ako preniesť jednoducho cesto na plech. Zrolujte si cesto na valček .....
  3. ... preneste ho na plech a odrolujte.
  4. Ďalším trikom je, že cesto poprepichujte s vidličkou, aby sa Vám až tak veľmi nenadulo. Pečte cca 10-15 minút pri 175C dohneda. Ak sa mám cesto predsa len naduje, čo najskôr ho po vybratí jemne stlačíme. A teraz ide hlavný dôvod, prečo mám radšej, keď je lístkové cesto rozdelené na 3 časti. Keď sa cesto pečie v trúbe, tak zmenší svoju veľkosť. Tretiu časť použijeme ako "záplatu" na dieru v plechu po zmenšení cesta.
  5. Teraz si prichystáme plnku 1: Ako prvé si rozdelíme si vajíčka na žĺtka a bielka. Do hrnca dáme variť mlieko, z ktorého si necháme asi 2 dcl na rozmiešanie Zlatého Klasu a vanilkových cukrov. Pridáme kryštálový cukor a premiešame.
  6. Pridáme žĺtka a poriadne ich rozmiešame.
  7. Mlieko chytí žltkastú farbu.
  8. Do odloženého mlieka dáme Zlaté Klasy a vanilkové cukry. Miešame, kým sa nám nespraví žlté mlieko.
  9. Pokiaľ sa zohreje mlieko, vyšľaháme si sneh z bielka do tuha.
  10. Do horúceho mlieka vlejeme rozmiešaný Zlatý Klas. Miešame, kým nám poriadne nezhustne.
  11. Do hotového pudingu vmiešame vymiešané bielko.
  12. Pomôžeme si mixérom pre rýchlejšie a lepšie vymiešanie hladkého pudingu.
  13. Vylejeme rovnomerne na plech a keď vychladne, dáme ho do chladničky schladiť.
  14. Pripravíme si druhú plnku. Do studeného mlieka dáme vanilkové cukry a šľahačku. Vymiešame do tuha a rovnomerne natrieme na schladený puding. Dáme zase do chladničky stuhnúť.
  15. Medzitým si pripravíme polevu. Ja používam mliečnu čokoládu, lebo nám viac chutí. Čokoládu dáme roztopiť spolu s celou Cerou. Rýchlejšie sa nám roztopí čokoláta aj Cera, ak ich rozdelime na menšie kúsky. Nalejeme na upečené lístkové cesto a necháme stuhnúť. Potom pokrájame na štvorčeky a poukladáme na vychladenú šľahačku.
  16. Dáme zase do chladničky vychladiť a netrpezlivo čakáme až do druhého dňa, aby nám aj spodné cesto pekne zmäklo. Potom dokrojíme cesto s plnkami podľa kociek na vrchu a môžeme sa pustiť do maškrtenia.