Tatársky biftek

Autor receptu: lubjak

Recept,ktorý si pamätám z čias,keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do vinárne na pohár bielého vína a topeničku s tatárskym biftekom,ktorý sme si sami namiešali.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno , biftek je chutnejší ak mäso naškrabeme nožíkom na drevenej doske, priznáme aj hrubšie kúsočky.Do zmesi pridáme pol malej lyžičky soli,okoreníme čierným korením,mletou rascou.Pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice,kečup jemný/môže byť aj ostrý,potom už nepridávame tabasco/ podľa chuti,ja pridávam viac,biftek je redší a červenší/nepoužívam mletú červenú papriku.Dôležitá je worchesterová omáčka a nakrájaná cibuľka.
  2. Na oleji opečieme chlebík,na servítke odstránime prebytočný olej,potrieme cesnakom a natrieme tatárskym biftekom. Variantné riešenie,použijeme toastovač,chlebíky nie sú také mastné.Vo Francúzsku,určite je to regionálna záležitosť, pridávajú do bifteku kapary,podávajú s bagetkami.Dobrú chuť.