Foto: 2010
Ked si v Parizi naivne objednate ich tradicny tatarsky biftek tak mozno dostanete sok ...tartare de boeuf bistro, tartare aller-retour, tartare à la commande, Zobraziť celý popisKed si v Parizi naivne objednate ich tradicny tatarsky biftek tak mozno dostanete sok ...tartare de boeuf bistro, tartare aller-retour, tartare à la commande, tartare à la traditionnelle atd...to su vsetko mena pod ktorymi sa ponuka ale vzdy je uz vymiesany.Takze skoro fasirka s hranolkami a salatom je tiez pravy originalny tatarak.
Suroviny
400 g |
|
2 lyzice |
|
1 lyzice |
|
1 lyzica |
|
1-2 lyzica |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzica |
|
podla chute |
|
podla chute |
|
podla chute |
|
1 |
|
|
|
1/2lyzice |
|
1 1/2 lyzice |
|
Postup
-
1
Najkvalitnejsie maso ake sa da kupit- hovadzia svieckova odblanime a dame schladit. Nakrajame na drobno , skrabanie je slovensky vymysel ked nie je kvalitne maso.
- 2
Jarnu cibulku nakrajame na drobno tak isto petrzlenovu vnat. Nakladane kapary nakrajame na hrubsie.Nakladanu cibulku a nakladane uhorky nakrajame na drobno.
- 3
Tatarsky biftek je surove maso s tatarskou omackou, aspon v krajine povodu francuzsku.Takze do zltka pridame sol korenie, dijonsku horcicu a premiesame a po troskach pridavame kvalitny olej ( nie olivovy ) a vymiesame majonezu.Ke mame hotovu majonezu tak zacneme ochucovat a spravime tatarsku omacku ,vmiesame kecup, Vorcestersku omacku a Tobasco. Posledne vmiesame podla chute ale tradicne vo francuzku sa pridava jarna cibulka , nakladane uhorky, kapary a petrzlen.Poriadne premiesame a pridame pokrajane maso vyformujeme velku "fasirku".
- 4
Bud servirujeme surove = tartare à la traditionnelle alebo dame do formicky a z jednej strany dame pod rozpaleny grill na cca. 30 sekund a potom servirujeme ako "aller-retour" Servirujeme s hranolkami a salatom. PS: Verziu ako pozname s kecupom, Vorcesterskou omackou a Tobascom zacali pripravovat v Parizi po prvej svetovej vojne pre americanov a volala sa povodne steak à l Americaine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
][img]
[/img][/url]