Foto: dorisa
Recept som našla na nete, autorka je wewusa, ďakujem jej, vyskúšala som, rezne sú dobré.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300-500 g (rezne) |
|
1/2 kelímok |
|
1/4 pohárika |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
na vysmážanie |
|
na obalenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Do misky dáme jogurt, tatársku omáčku, horčicu, vegetu, sušenú bazalku prelisovaný cesnak a vajíčko.
-
3
Premiešame.
-
4
Kuracie rezne umyjeme, pokrájame na plátky.
-
5
Pod mikroténovým sáčkom ich jemne naklepeme.
-
6
Potom plátoky namočíme v zmesi ...
-
7
Mäská som nechala dlhšie v zmesi. Kým sa rozpálil olej na panvici.
-
8
Pripravíme si strúhanku.
-
9
Potom plátky obaľujeme v strúhanke z jednej strany....
-
10
...z druhej strany, jemne, pritláčame.
-
11
Dáme vyprážať na rozpálený olej....
-
12
...keď sú vypražené, vyberieme ich.
-
13
Servírujeme s ryžou( ako inak) a s broskyňovým kompótom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu