Tatárske kuracie rezne fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 13. novembra 2011
Tatárske kuracie rezne (fotorecept)
Foto: dorisa

Recept som našla na nete, autorka je wewusa, ďakujem jej, vyskúšala som, rezne sú dobré.

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-500 g (rezne)
1/2 kelímok
1/4 pohárika
1 ks
1 KL
1 KL (nemusí byť)
1 PL
2 strúčiky
 na vysmážanie
  na obalenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme jogurt, tatársku omáčku, horčicu, vegetu, sušenú bazalku prelisovaný cesnak a vajíčko.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie rezne umyjeme, pokrájame na plátky.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pod mikroténovým sáčkom ich jemne naklepeme.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom plátoky namočíme v zmesi ...

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäská som nechala dlhšie v zmesi. Kým sa rozpálil olej na panvici.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si strúhanku.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom plátky obaľujeme v strúhanke z jednej strany....

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...z druhej strany, jemne, pritláčame.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dáme vyprážať na rozpálený olej....

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...keď sú vypražené, vyberieme ich.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Servírujeme s ryžou( ako inak) a s broskyňovým kompótom. Dobrú chuť.

    Tatárske kuracie rezne (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

vierik
To musí byť dobručké,niekedy urobím aj s Tvojou kombináciou,tiež to mám tak rada....:-)))
akeber
mňam , tak toto určite vyskúšam.... :-)
sany11
kráááááááásne.ja nemam slov.proste toto musi byt famozne vynikajuce.
dorisa
@vavan , @sany11 , @akeber , @vierik , trocha som sa bála, čo to bude za čudo, ale mäsko je jemnučké, cítiť po cesnaku, také nadýchané je. S ryžou....mňam. Ďakujem.
lyali
S tatárskou a horčicou som ešte neskúšala. Kombinujem biely jogurt s kyslou smotanou, vajíčkom a koreninami. Kuracie prsia sú podľa môjho rcp šťavnaté, ale skúsim aj Tvoju kombináciu. KK :-)
sneica
Šmrncovné rezne...určite vyskušam takže ukladám...
betty21
To je kalórií v jednej porcii, ale keď sa chceš najesť do popuku, ideálne. Nenapadlo by ma podávať to s ryžou. Myslím, že v malou porciou zasýtiš veľa ľudí. Určite vyskúšam! KK
modrykamen
No neviem! Mali výbojný Tatári pri svojich nájazdoch po svete na takéto jedlá? A chovali kurčatá? Ale čo už, ani španielsky vtáčik, ruské vajce,či francúzske zemiaky sa nerobia v zemi prívlastku....Ale to iba žartom! Výborný recept- skúsim.
dorisa
@modrykamen , nemali(to asi z tej tatarskej omáčky dostali tieto rezne meno) Presne ako hovoríš!!!!! Dnes som doma sama, nevarím, tak by som si mala isť kúpit RUSKÉ VAJCE, nech nie je porušená tradícia. Rezne chutili, vyskúšaj. Ďakujem za komentár. @lyali , @palokuchki , @betty21 , @rolfynka , @sneica , ďakujem za komentáre.
afataga
robievam podobne je to vyborne, bylinky si kazdy moze dat podla svojej chuti, skuste do struhanky dat aj struhany syr
tinca
pekný rcp jogurt veľmi zjemní mäsko a čím dlhšie tým lepšie,môžu sa kúpať aj celú noc. Iste chutili výborne :)
elisticka
no velka skoda ze som nemala tento receptik k nedelnajsiemu kuchteniu bola by som ich urcite urobila ale urobim nabuduce musia byt velmi chutne.-))vidim ze aj ty vysmazas tak na tmavo ako ja no uz boli u nas pripomienky musim vytahovat skor z oleja ..ale ved ked ich vytiahnem nie su tmave iba potom stmavnu neviem preco ..mozno by niekto poradil ako na to... dakujem
dorisa
@elisticka , ako sa podaria, ten rezeň na fotke , to bol posledný, tak už aj trocha prifarbený, ale už potom som nestihla rezne odfotiť, tak mi bola dobrá aj táto fotka. Veď nie su prihorené, aj ked sú tmavšie. Radšej, ako nedopečené. @lenka304 , sú mňam. @tinca , áno, môžu sa kúpat v marináde aj dlhšie:), @afataga , teraz to bola premiéra, nabudúce určite môžem vyskúšať aj s inými bylinkami. Ďakujem Vám za komentáre.
tatranka
Zase si pridala kulinársku dobrotu.Páčia sa mi takéto rezníky.Pekný recept.
evanaaa
Doriska, dala si mi dobrú inšpiráciu, niečo podobné som už raz robila, len neviem, ako a z akých surovín, tvoj recept si radšej zaznačím ( do KK), nech ho tu mám.
evanaaa
A prečo by nie s ryžou, Betty21, nejedávate rezne s ryžou, skús, nie je to zlá kombinácia. Nemusia byť ku všetkému len zemiaky.
coldbery
Ja si to určite urobím ale dám si k tomu veľa zeleninky ( ryžu nemám rada a zemiaky tiež nemusím :)
elisticka
dakujem @dorisa za odpoved ...ani ja ich nemma prihorene ale tmave a neviem ci to nie je v priezlach..ja robim doma z rozkov a ked robim Janke celiaticke tie su obalovane v kukuricnej struhanke a su take blede..lenze nechcem kupovat taku drahu struhanku pre vsetkych to je asi 250g balenie skoro 3€...
janger
Narobila si mi poriadnu chut! A mne rezne s ryzou veru pasuju :-). Len skoda, ze tatarska tu nie je dostat (teda ta slovenska) ;-).
kucharka100
@dorisa , opäť jeden z tvojich fajnových tipov na nedeľný obedík. Super vyzerá to dobre a k tomu ten kompót, nemám slov....len slinky.....
sany11
uz som ich robila a su výýýýbornééé.doriska dakujem za recept.
alex100
Práve mám vybraté kuracie prsia a nechce sa mi rozmýšľať. tak sa idem do toho pustiť. Vyzerá to fajn.
3sandra3
to urobím aj ja , ked sa mi nebude chcieť rozmýšľať... :-)) páči sa mi recept
frantisek1951
Robil som tento recept viackrát. Pri prvých pokusoch sa mi tiež značne oddeľoval po vypražení strúhankový obal, ako je to vidieť aj na priloženom foto. Skúsil som vidličkou poriadne popritláčať strúhanku k rezňu, príp. aj opakovane z obidvoch strán, tak obal spoľahlivo drží.
dorisa
@frantisek1951 , mne sa prilepili tie posledné rezne, ale tie sa mi priliepajú o panvicu aj klasické. Som rada, že si vynašiel spôsob, ako drží strúhanka na rezni....ďakujem, aj ja vyskúšam.
zolik
Vyborne, boli dnes na veceru s Püree s Maggikraut. Robila som bez tatarskej, Ale s domacou majonezou a cerstvym cesnakom. + Endiviensalat . Nechala som v jogurtovom cesticku postat 1/2 hodiny a potom obalila v domacej struhanke, nasledne vysmazila a pokvapkala citronom. Velmi, velmi dobre. Odporucam a zaradujem do mojho receptara. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia