Tatárske kura v USA

Autor receptu: pampuska92

Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na 2cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Mäso premiešame s tatárskou omáčkou a s 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Potom mäso môžme dať na 30 minút do chladničky. Bude jemnejšie a šťavnatejšie.
  3. Medzitým si dáme variť umyté zemiaky v šupke.
  4. Keď sú zemiaky do polomäkka uvarené, scedené ich vysypeme na plech. Posypeme ich zmesou na americké zemiaky, polejeme potrebným množstvom oleja (asi 4PL) a dobre premiešame.. Pečieme ich na 280°C, kým nieje zapečený vrch.
  5. Po 30 minútach vyberieme kura z chladničky. Na panvici zohrejeme olej. Plátky kuraťa zľahka obalíme z obidvoch strán v múke a vypražíme z obidvoch strán do zlatista. (cca 3 minúty z každej strany)
  6. Nakoniec si pripravíme dresing. Zmiešame 200ml tatárskej omáčky, 150g kyslej pochúťkovej smotany. Dobre vymiešame a nakoniec pridáme zvyšné strúčiky prelisovaného cesnaku. Opäť dobre premiešame.
  7. Keď sú zemiaky upečené, mäso vypražené, môžme servírovať. Oblohou sa môžte inšpirovať podľa mňa, alebo si nadekorovať tanier podľa vlastnej fantázie. Prajem Dobrú chuť :)