Tatárske kura v USA
Autor receptu: pampuska92
Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na 2cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Mäso premiešame s tatárskou omáčkou a s 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Potom mäso môžme dať na 30 minút do chladničky. Bude jemnejšie a šťavnatejšie.
- Medzitým si dáme variť umyté zemiaky v šupke.
- Keď sú zemiaky do polomäkka uvarené, scedené ich vysypeme na plech. Posypeme ich zmesou na americké zemiaky, polejeme potrebným množstvom oleja (asi 4PL) a dobre premiešame.. Pečieme ich na 280°C, kým nieje zapečený vrch.
- Po 30 minútach vyberieme kura z chladničky. Na panvici zohrejeme olej. Plátky kuraťa zľahka obalíme z obidvoch strán v múke a vypražíme z obidvoch strán do zlatista. (cca 3 minúty z každej strany)
- Nakoniec si pripravíme dresing. Zmiešame 200ml tatárskej omáčky, 150g kyslej pochúťkovej smotany. Dobre vymiešame a nakoniec pridáme zvyšné strúčiky prelisovaného cesnaku. Opäť dobre premiešame.
- Keď sú zemiaky upečené, mäso vypražené, môžme servírovať. Oblohou sa môžte inšpirovať podľa mňa, alebo si nadekorovať tanier podľa vlastnej fantázie. Prajem Dobrú chuť :)