Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept)

Autor receptu: amelie

Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tatarák sa dá pripraviť iba z čerstvého alebo chladeného lososa. Z mrazeného sa to ani neoplatí skúšať: chutí ako handra:-(
  2. Z lososa stiahneme kožu.
  3. Mäso pokrájame nadrobno.
  4. Uhorku ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, lyžicou vyberieme a vyhodíme stred s jadierkami, ktorý obsahuje veľa vody. Dužinu posekáme. Lososa a uhorku dáme do misy, premiešame s horčicou, olejom, limetovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Dáme na 20 minút až pol hodiny do chladu.
  5. Vychladený tatarák premiešame a naservírujeme na tanier pomocou formičky. Poslúži aj veľká vykrajovačka na koláčiky. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky a pridáme kolieska uhorky alebo listy šalátu. Kto potrebuje k tataráku pečivo, môže si dať čerstvú bagetku alebo hrianku.