Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept)
Autor receptu: amelie
Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)
Postup
- Tatarák sa dá pripraviť iba z čerstvého alebo chladeného lososa. Z mrazeného sa to ani neoplatí skúšať: chutí ako handra:-(
- Z lososa stiahneme kožu.
- Mäso pokrájame nadrobno.
- Uhorku ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, lyžicou vyberieme a vyhodíme stred s jadierkami, ktorý obsahuje veľa vody. Dužinu posekáme.
Lososa a uhorku dáme do misy, premiešame s horčicou, olejom, limetovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Dáme na 20 minút až pol hodiny do chladu.
- Vychladený tatarák premiešame a naservírujeme na tanier pomocou formičky. Poslúži aj veľká vykrajovačka na koláčiky. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky a pridáme kolieska uhorky alebo listy šalátu. Kto potrebuje k tataráku pečivo, môže si dať čerstvú bagetku alebo hrianku.