Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím fotorecept
Foto: izabella929
Na detskú párty som pripravila tartaletky. Plnila som ich bielou a hnedou parížskou čokoládou. Zdobila ovocím a cukríkami podľa priania oslávenkyne.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: 2x | |
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Na zdobenie: | |
500 ml 33% |
|
300 g |
|
500 ml 33% |
|
300 g |
|
2 bal |
|
Ovocie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
250 ml domáci |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila parížsku čokoládu bielu aj hnedú. Kocky čokolády som roztopila v šľahačke a nechala iba chvíľku prejsť varom. Uložila som na 12 hod. do chladničky a druhý deň som vyšľahala mixérom so Smetafixom a znova dala do chladničky chladiť. Pripravila som si cesto. Všetky suroviny som zmiesila a dala do chladničky na 1 hod.
-
2
Pokiaľ cesto odpočívalo, vymastila som si formy maslom.
-
3
Po hodine som cesto vybrala z chladničky a rozvaľkala som ho. Formou na tartaletky som si cesto vykrojila, obrátila formu a vložila som cesto do nej.
-
4
Naplnené formy som ukladala na plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 20 min. Ešte horúce som ich vyklopila na dosku a nechala chladiť.
-
5
Vychladnuté som ich natrela marhuľovým džemom.
-
6
Potom som ich zdobila za pomoci vrecka parížskou šľahačkou.
-
7
pripravené v prenosnej krabici.
-
8
Zdobila som ich ovocím, želé cukríkmi a hrozienkami v čokoláde.
-
9
Hotové.
-
10
Prajem vám dobrú chuť.
Izabelka obdivujem tvoju kreativitu.Si šikovná!Teším sa z tebou.